A Kárpát-medencei Megbékélés Mozgalom az alábbi Chartát kezdeményezte a Kárpát-medencében élő népek közösségének: "Mi, a Kárpátok ölelte térben élő közép-európaiak, az elmúlt évezredben gyakran változó országhatárok közé szorultunk. Történelmünk viszontagságai közepette megtapasztaltuk az összetartozás és a közös munka örömét, de a megosztottság és a viszály keserveit is. A XX. század végén e térségen hét állam osztozott, közülük Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia már az Európai Unió tagjai, s önazonosságuk megtartásával megkezdték a köztük lévő határok felszámolását.
Medjugorje, a Szűzanya 2011. február 25-i üzenete
Drága Gyermekek! Ébredezik a természet, és a fákon már láthatók az első rügyek, melyek csodaszép virágot és gyümölcsöt hoznak majd. Azt szeretném gyermekeim, hogy ti is dolgozzatok megtéréseteken és legyetek azok, akik életükkel tanúságot tesznek, hogy példátok mások számára jel és buzdítás lehessen a megtérésre. Veletek vagyok és Fiamnál, Jézusnál közbenjárok megtérésetekért. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.
A nyomor szintjei - fejvadászok Borneo szigetén
Borneo dzsungelében a bennszülött őslakós népet dajakoknak, fejvadászoknak hívják. (életformájukban a pápuák rokonai). Alacsony termetűek, vékonyak - ez a szűkös táplálék miatt is van. Az őserdő mélyén, patakok, folyók mentén elterülő kis tisztásokon élnek. Az őserdőbe utak nem vezetnek, 2 személyes csónakokon lehet őket megközelíteni, így tartják a kapcsolatot a sziget tengerparti sávjában élő maláj és indonéz városokkal, településekkel. Elsősorban páfrányok friss hajtásait és gyökereket gyűjtenek, valamint ananászt és borsot termesztenek a dzsungelben kiirtott kicsi tisztásokon. (Fontos, hogy ne legyen nagy a kiirtott terület, mert az őserdő párájára szüksége van a borsnak és az ananásznak.) Húshoz (fehérjéhez) úgy jutnak, hogy a kidőlt és korhadó fák kérge alatti kukacokat gyűjtik össze. Méret szerint válogatják szét őket és nyersen, ritkábban leforrázva eszik. A legfinomabbnak a kövér, 6-7 centis szágópálma kérge alatt növőket tarják – ezek a legnagyobbak. A sziget ételforrásai meglehetősen korlátozottak és egyoldalúak.