22 éve együtt – beszámoló egy idei regionális karizmatikus találkozóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2021. május 05. szerda

A Székesfehérvári Egyházmegye karizmatikus közösségei több mint két évtizede jönnek össze minden évben május 1-én, hogy közösen ünnepeljék Isten jelenlétét és munkáját életükben. Az idei Találkozó szűkebb és tágabb is volt egyszerre, mivel csak mintegy feleannyian (100-an) vettünk részt rajta, viszont mivel online tartottuk, az ország távolabbi helyeiről is bekapcsolódhattak az alkalomba a testvérek.

Pataki Mihály Mária: Tanúságtétel a napi szentségimádásról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2021. április 12. hétfő

2020. március 19.-én Szent József, Szűz Mária jegyese napján történt. (Ha jól számolom, immár 338 napja!) Laci atyával megbeszéltük a templombezárás utáni teendőket. Megkérdeztem: azért néha körbe nézhetek, hogy ellenőrizzem a templomot: - Minden rendben? Laci atya azt válaszolta: - „Természetesen, akár minden nap is jöhetsz!” Bensőmben felujjongtam: Lám megkaptam azt az engedélyt, amelyre oly régóta vágytam!

„Tényleg, most már hallok mind a kettőre!”

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2021. március 17. szerda

Szomorúan vettük tudomásul, hogy egyházmegyénkben nem tudunk részt venni vasárnapi szentmisén. Örömmel kaptuk a meghívást, hogy Köveskálon a veszprémi egyházmegyében Sipos Gyula szervezésében gyógyító szentmise lesz az Urunk Menybemenetele templomban Baladincz József atya plébánosnál.

"Isten segítségével minden lehetséges..." - tanúságtétel gyógyulásról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2021. március 11. csütörtök

A keddi szentségimádásunkra eljött Erika testvérünk, aki már sokszor ajándékozott virágot a Szeretetláng kápolnának (és most is hozott). Kiderült, hogy sokízületi gyulladástól szenved és nagyon fáj a lába. Rögtön felajánlottuk, hogy imádkozunk érte - az eredményről ő írt másnap üzenetet a facebookon keresztül:

"...az a kifogásom ellened..."

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2021. február 11. csütörtök

Anikó testvérünk küldte ezt a próféciát, amit érdemes elolvasni: "A 2019. november 12-én prófétai imaest volt az Őrtüzek Imádság Háza szervezésében. Ott egy rövid csendes rész alatt váratlanul azt hallottam, hogy Mondd meg magyar népemnek! Megdöbbentem ezen, de folytatódott tovább, ezért előkaptam a táskámból egy borítékot és arra írtam:

Beszámoló a Szeretet Földje 2020. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2020. december 30. szerda

 „Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!”

Az idei évben több szempontból is újra kellett gondolnunk missziós működésünket. A járványhelyzet miatt a hétfő-csütörtök hétközi négy alkalmat a három helyszínről összevontuk a Szeretetláng kápolnába, ahol hétfőn és szerdán este 6-7 óra között, kedden délután 4-6 óra között, csütörtökön pedig délelőtt 9-13 óra között szentségimádás keretében találkoztunk (betartva az előírásokat). Kevesebb missziós alkalmat tudtunk szervezni, illetve azok egy részét áttettük az internetre – így lett a kevesebből több. Néhány adat:

Visszatekintés a szigetszentmiklósi lelki napra

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2020. december 15. kedd

2020 szeptember 20-án vasárnap, a szigetszentmiklósi Szent Piroska görögkatolikus templomunkban címünnepet tartottuk. (Eredetileg augusztusban szerettük volna megtartani, de templomunk mennyezetén repedések keletkeztek és a javítási munkálatok miatt egy hónapig nélkülöznünk kellett azt.) Parochus atya támogatója volt annak, hogy ez alkalomból hívjunk meg laikus közösségeket is (Szeretet Földje Szolgálat, Paraklétosz Közösség, Budapesti Taizéi Közösség).

Rövid tanúságtétel Isten kegyelméről a szívben

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2020. december 04. péntek

Pár évvel ezelőtt Csatkán voltam a Szeretet földje imaközösség gyógyító alkalmán. Nagyon ki voltam fáradva fizikailag és lelkileg is idős beteg édesanyám ápolásában. Imát kértem.

A Szeretetláng kápolnában jártunk

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2020. november 06. péntek

Október végén Etyekről zarándoktársaimmal ellátogattunk Törökbálintra a Szeretetláng kápolnába, lelki napra. Imaórával kezdtünk, mely lehetőség arra, hogy kiszakadjunk a mindennapokról és ráhangolódjunk Isten dicséretére, „hullámhosszára”.

Valaki imádkozott értem

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2020. november 21. szombat

Köszönöm az imát amit értem mondott
Nélküle nem lenne ilyen jó dolgom.
Hála az ilyen emberekért,
akik mindent megtesznek másokért.
Hála neked Istenem,
Hogy úgy gondoltad,
Valamit kezdj velem.
Köszönöm, amit értem tettél,
Köszönöm, hogy segítőm lettél.
Kérlek segíts, hogy bátran,
valamit hagyjak utánam.
Minden embernek kincse van a mennyben,
Hogy megtalálja azt,
a Jóisten segít ebben.
Áldott napokat kívánok: Baki Melinda

Gyógyulás a közös ima erejében

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2020. október 31. szombat

"A férjem súlyos állapotba került kórházba kétoldali tüdőgyulladással. Az első  héten az orvosok igyekeztek mindent megtenni, hogy elkerülje a férjem az intenzív osztályt. Közben a család imádkozott. Én olvastam "Az Isten szeretete gyógyít című könyvet, ekkor  éreztem,  hogy gyógyító imát kellene kérnem a férjemért.