Dienes Valéria vallomása a megtéréséről

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. szeptember 08. péntek

Dienes Valéria (1879-1978) filozófusnő Bergson tanítványa volt Párizsban; Babitscsal, a korabeli szellemi élet nagyjaival volt kapcsolatban, s egy néhány évtizedes materialista “kitérő” után 1923-ban megtért, majd hamarosan Prohászka Ottokár lett a lelki vezetője. Megtérésének történetét így mesélte el Belon Gellértnek:

Rövid tanúságtétel a Szeretetláng Fesztiválról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. augusztus 29. kedd

Nagy Gyuri testvérünk hozzászólásként írta tanúságtételét a Fesztiválról szóló beszámolóhoz, de kimásolom ide is:
"Az EWTN tv közvetítése által néztem a fesztivált. Amikor egy ilyen, karizmatikus jellegű találkozót nézek, vagy részt veszek rajta, az az érzésem, hogy egy olyan kereszténységet tapasztalok meg, ami teljesen más, mint a formális vallásosság.

Tanúságtétel az Eukarisztia fontosságáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. augusztus 14. hétfő

Egyik Szeretetláng imacsoporttagnak meséltem a  történetemet. Mondta, hogy beszéljek róla, tegyek tanúságot. Én engedelmességből megteszem. Nagyon fontos a mindennapi Szentáldozás. Ez akkor tudatosult bennem, mikor Istenünk abban a kegyelemben részesített, hogy a koronavírus idején is részesülhettem szentáldozásban, szentmisében.

Cseh Tamás tanúságtétele az Istenhez téréséről

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. augusztus 11. péntek

"Azt tudom, biztosan hiszem, hogy ott fenn, valahol létezik a Mindenható. Sorsunkat, lépteinket megfoghatatlan módon, de tudja, ismeri. Ennek így kell lennie. Ezer kérdés van, és én, akit Tamásnak hívnak, a hitetlennek, a kétségek között levő Tamásnak, én bizony sokszor rákérdezek erre-arra, de az Ő létezése megkérdőjelezhetetlen. Harmincéves koromban tértem vissza hozzá.

Tanúságtétel többszörös gyógyulásról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. július 11. kedd

Kedves Testvérek!
2023. június 3-án részt vettem Törökbálinton  az Isteni Szeretet Közösség Kápolnájában azon a  Gyógyító Imaalkalmon, amelyet Regina Collins nővér tartott. Akkor, ott nagy öröm és béke volt bennem. Ahogyan Regina nővér mondta, kértem Szent József és Szent Fausztina nővér közbenjárását betegségeim gyógyulásából. Ezek a betegségek olyanok, hogy nem lehet rögtön érezni, ha meggyógyulok, ezért akkor ott nem tudtam jelentkezni, hogy tanúságot tegyek a gyógyulásomról, de reménykedtem benne, hogy gyógyulni fogok, és hála Istennek, így is lett.

Szeretet Földje Alkotótábor - képes beszámoló

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. június 28. szerda

Hosszú évek óta szervezünk egyhetes alkotótábort az alkotóközösségünk tagjainak. Idén, 2023-ban most ezen a héten vagyunk együtt Törökbálinton a Szeretetláng közösségi házban, ahol meg is lehet látogatni minket. Néhány fotó a házból:

"Azóta teljesen szabadnak érzem magam..."

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. június 23. péntek

"Kedves Testvérek!   Egy tanúságtételt szeretnék veletek megosztani. Június 21-én történt.   Néztem az élő adás a szobából 93. adását. Szabadság, igazság, belső szabadság. Ha tehetem, megnézem, nagyon tanulságosak.

"Ez valóságos csoda!" - egy szép kórházi történet

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. június 18. vasárnap

Andi klinikai lelkigondozó egy kórházban. Története nagyszerű tanúságtétel Isten szeretetéről, aki mindvégig velünk van. "Isten jelenléte mikor megmutatkozik a hétköznapokban, úgy érzem ízelítőt kapok a mennyei boldogságból. Szívem tele van hálával és dicsérem Istent, hogy engedi láttatni Magát nekem s másoknak is. Eszembe jut azonban, hogy mi történik akkor, ha ezt leírom, leírom azt, ami annyira Szentséges pillanat, nem csorbítom e fényét?

Tanúságtétel láb gyógyulásáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. május 15. hétfő

"Gunyits László vagyok, 70 éves ebben az időben. Le akarom írni bokasüllyedésemtől való szabadulásom történetét, hogy olvassátok, tudjátok, milyen nagyon szeret minket a mi Mennyei Atyánk. Kölyökkorom óta bajlódtam vele, talán valami ügyetlen ugrás okozta, de a rossz cipők gyakran előhozták, megerősítették a lúdtalpamat. Egy ideig gyógytalpbetétet is hordanom kellett, amit az orvos rendelt.

Képes beszámoló a Törekiben tartott lelki napról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. június 14. szerda

"Törekiben tartottuk június 10- én a havonta rendszeres lelki napunkat, amit " Felüdítő tyúkanyó napnak" neveztünk el, mert a szép kis kápolna egy tyúkanyót formáz egy jól ismert bibliai mondat hatására.

Szentlelkes a május... beszámoló és tanúságtétel a regionális karizmatikus találkozóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók
Megjelent: 2023. május 04. csütörtök

Egy beszámoló, és egy tanúságtétel: "Szentlelkes a május, virágos a rét!" - énekelhetnénk a jól ismert dalt. Jobban nem is kezdődhetett volna a május, mint a Szentlélekkel a Székesfehérvári Egyházmegye karizmatikus közösségeinek XXIV. találkozójával, amelynek jelmondata így hangzott: Áraszd ránk lelkedet... és újítsd meg a föld színét.