Információk az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozóról

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 24. vasárnap

"Már csak néhány nap, és találkozunk szeptember 30-án, szombaton a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetségének 31. Országos Találkozóján! Ha még nem regisztráltatok volna, itt tudjátok megtenni: https://www.mkkm.hu/hirek/2023/08/09/31-orszagos-talalkozo Szeretnék megírni nektek néhány fontos információt:

A kormány új jogszabálya kivégzi a környezetvédelmet

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 24. vasárnap

Itt a jogszabály, ami a háborús vészhelyzetre való tekintettel megtiltja a környezetvédelmi hatóságnak, hogy fellépjen a jogsértésekkel szemben:

Ennyi kutya él hazánkban - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 21. csütörtök

A kutyatartás népességre vetített arányában  a legutóbbi adatok szerint Magyarország áll a világ élén. Kutyából mintegy 2,8 millió él hazánkban, de egyes adatok szerint már a 3 milliót is átléptük. (Az Egyesült Államokban 65, Brazíliában 54 millió kutyát tartanak számon, de a lakosságra vetítve megelőzünk mindenkit a 27,57%-os aránnyal.)

Mágiakézikönyv - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda

Ez nem hiányzott: Egy újabb Harry Potter-könyv érkezik, a Varázsalmanach, az első hivatalos mágiakézikönyv, melyből bővebben megismerhetjük a népszerű sorozat legfontosabb szereplőit és helyszíneit is. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye. Az enciklopédia kétszáz oldalas és minden egyes oldalát illusztrálták...

Heti könyvajánló: Gyógyító kilenced és Krisztus győzelmes keresztútja

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 19. kedd

A “gyógyító kilenced” egy olyan elmélkedő imaforma, amely az egyik leghatékonyabb imádságot - a rózsafüzér tizedeit - használva bevezet minket Jézus életébe és győzelmeibe, hogy ezen keresztül megoldást hozzon bajainkra.

Országgyógyítás

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 19. kedd

Szeretet Földje Találkozó 2023. október 28. szombat 9 - 16 óráig Törökbálinton, a római katolikus templomban. Téma: Országgyógyítás. Közös ima és dicsőítés, előadások és tanúságtételek, családfagyógyító szentmise és imaszolgálat... Részletek:

Megnyitották az idei Ars Sacra Fesztivált

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 16. szombat

A korábbi években kialakult hagyományokhoz híven idén is Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében vette kezdetét az – immár tizenhetedik – Ars Sacra Fesztivál, az egyházművészet kilencnapos ünnepe szeptember 15-én, ezúttal a „Keresd a békét!” (Zsolt 34,15) mottóval.

Egy tehetséges család...

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 15. péntek

Magyar orvosi csapat segített a barlangászon - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd

Kedd hajnalban, ötvennyolc és fél óra megfeszített munkával, tíz ország csaknem 200 háttéremberének közreműködésével sikerült felszínre hozni Mark Dickey amerikai barlangászt, aki napokat töltött el Törökországban a Morca-barlangban. A magyar orvosi csapat vasárnap 1040 méter mélyen olyan ellátópontot állított fel, ahol intenzív terápiás ellátásban tudták részesíteni a sérültet, és a gyógyszeres kezelés mellett vértranszfúziót is végre tudtak hajtani.

Katonák a templomokban... háborús hírek + ima

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 14. csütörtök

Templomokba és iskolákba szállásolt katonák, szisztematikusan rombolt infrastruktúra, egymillió ember ellátását szolgáló gabonamennyiség megsemmisült... - hírek + ima a békéért:

Heti Könyvajánló: Napi firka - 100 rajz, 100 rövid történettel

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd

Humoros, ironikus, komoly és vidám, szimbolikus és elgondolkodtató, groteszk és mulatságos: száz rajz és száz történet rólunk, olykor bosszantó, de mindig szerethető emberekről...