Egy Nobel-békedíjas ukrán látogatója lesz a pápának - hírek + ima

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. június 03. szombat

A Nobel-békedíjas emberi jogi szakértő, Olekszandra Matvijcsuk rövid üzeneteket visz a pápának a Krímből és Ukrajna más régióiból származó hadifoglyok és illegálisan bebörtönzött civilek hozzátartozóitól – írja az Ukrinform. + amerikai nyilatkozat a békéről + a háborús károkról + ima:

Megrázó kép Ukrajnából + ima

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. június 02. péntek

Nagypapa az unokája holtteste mellett, a szerdai Kijev elleni bombatámadás után... Kiáltsunk az Úrhoz: meddig még Uram? Meddig tűröd még a gonoszság és gyűlölet tobzódását? Meddig gyilkolhatják még az ártatlanokat, pusztíthatják a népeket? Kérünk, hatalmas erőddel szállj szembe velük és hiúsítsd meg terveiket! szabadíts meg minket az antikrisztusi vezetőktől és megszállóktól és hozd el a békét, mert nélküled elveszünk! Miatyánk... Üdvözlégy... dicsőség...

Az oktatás világából - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. június 02. péntek

Magyarországon a státusztörvény bevezetése és a rendőri erőszak ellen tüntettek több ezren csütörtök este Budapesten és 15 vidéki városban. Összehasonlításképp: Csehországban a bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése - jelenleg a bérük az országos átlagbérek 113 százaléka.

Szomorú hír az Európa Parlamentből

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. június 01. csütörtök

Az Európai Parlament megszavazta, hogy Magyarország alkalmatlan a soros elnökségre. A Magyarország elleni állásfoglalásra 442 képviselő szavazott igennel, 144 nemmel, és 33-an tartózkodtak. Az állásfoglalás megkérdőjelezi Magyarország alkalmasságát, hogy 2024-ben betöltse az unió soros elnöki tisztét. Emellett 24 pontban sorolja azokat a kifogásokat, amelyekkel a testület szerint hazánk megsérti a jogállamiságot és az alapvető jogokat, illetve utal velünk szemben az uniós források befagyasztására.

Pénzért rabolt gyerekek... - háborús hírek + ima

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. június 01. csütörtök

Pénzért rabolják el az ukrán gyerekeket az oroszok; több mint 27 ezer ukrán civilt tarthatnak fogva Oroszországban; és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség figyelmeztetése... - hírek + ima a békéért:

A vásárlók tiltakozása miatt bezuhant az áruházlánc

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. június 01. csütörtök

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Target LMBTQ tematikájú termékeket dobott piacra gyerekeknek, ez komoly feszültséget és tiltakozást váltott ki az országban. A Target veszteségei már most megközelíti a 13 milliárd dollárt.

Képviselői fizetések...

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. május 31. szerda

A magyar törvények szerint hazánkban egyetlen országgyűlési képviselő sem kereshet 1,5 millió forintnál kevesebbet. Ez az alap, erre jönnek a bizottsági tagságok, a költségtérítés, stb. Egy bizottsági tagság után már 1 856 880 forint jár (ez plusz 277 ezer forintot jelent). És ha bizottsági tag, akkor..:

Heti könyvajánló: két meséskönyv gyermeknaphoz

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. május 30. kedd

 

Most volt a gyermeknap, ehhez kapcsolódva két meséskönyvünket ajánljuk: Ármányos sárkányos, és a Szeretetláng mesék - a két meséskönyvről bővebben:

Világszerte 2200 pedofilt buktattak le svájci rendőrök

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. május 31. szerda

A svájci rendőrség évekig tartó fedett nyomozás eredményeként világszerte pedofil bűnözőket buktatott le, írja az MTI. A tájékoztatás szerint a Ninja Turtle (Nindzsa teknős) fedőnevű műveletnek köszönhetően egyebek között Svájcban, Horvátországban, Brazíliában, Franciaországban, Peruban, Romániában és Spanyolországban több mint 2200 gyanúsítottat vettek őrizetbe. Egy részük gyermekpornográf anyagokat birtokolt, többen pedig nemi erőszakot is elkövettek kiskorúak sérelmére.

Engedélyezték az emberkísérleteket az agyimplantátumokra

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2023. május 29. hétfő

A Twitter-oldalán jelentette be Elon Musk agyi implantátumokat gyártó cége, a Neuralink, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) hosszú évek után engedélyt adott az első emberkísérlet elvégzéséhez – írja a Reuters.