Egyházi bíróságon is feljelentik Balog Zoltán püspököt

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 19. péntek

Ismét Balog Zoltán püspök lemondását követelik a Magyarországi Református Egyházon belül. A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti a püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.

Harkiv "második Aleppóvá” válhat + ima a békéért

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 18. csütörtök

Harkiv polgármestere, Ihor Terehov arra figyelmeztetett, hogy a város „második Aleppóvá” válik, ha Ukrajna nem tudja megszerezni a hosszú távú orosz támadások megelőzéséhez szükséges légvédelmet – írja a The Guardian.

Egy törvénytervezet büntetné a dohánytermékek árusítását

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 18. csütörtök

Elfogadta második olvasatban a londoni parlament a dohánytermékek vásárlásának fokozatos betiltásáról szóló törvénytervezetet. Az indítványól még döntenie kell a parlament felső kamarájának, a Lordok Házának, majd a részletes, harmadik olvasatbeli vita után újból az alsóháznak is, de a végleges jóváhagyás a kormányzó Konzervatív Párt frakcióján belüli jelentős ellenállással együtt is biztosra vehető, mivel a tervezetet a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt teljes egészében támogatja.

Heti könyvajánló: Az Istennel való egyesülés útja - Élő Szeretetláng szeminárium

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 16. kedd

A Szentírás telve van az Isten és az ember egymás utáni vágyakozásának szavaival, az Énekek éneke pedig a vőlegény és menyasszony szerelmi páros énekében az Isten és a gyermekei egymás iránti szeretetének, beteljesedés utáni vágyának örök dallamát festi elénk.

Három nagy program május első napjaiban

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 16. kedd

A 25. Regionális Katolikus Találkozó május 1-én Alcsútdobozon, az Országos Szeretetláng Találkozó május 4-én Máriaremetén, és a IX. Keresztény Film és Könyvnapok május 3-5 között Budapesten. Ismertető plakátok részletes programmal mindháromról:

Irgalmasság rózsafüzére az igazságos békéért – Az ukrajnai püspöki konferencia elnökének felhívása

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 16. kedd

Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket:

Megdőlt a legrégebbi atlétikai világcsúcs - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 15. hétfő

A litván Mikolas Alekna megdöntötte a  diszkoszvetés világrekordját. Az oklahomai Ramonában rendezett vasárnapi versenyen 74,35 méterre hajította a diszkoszt, amivel megdöntötte a keletnémet Jürgen Schult 1986-ban felállított 74,08-as rekordját. Ez volt a férfi atlétika legrégebb óta fennálló világcsúcsa.

Fertő-táj vonatjárat Ausztriába

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 14. vasárnap

A GYSEV azt is közölte Facebook-oldalán, hogy az elsősorban turisztikai céllal indított járat célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar, vagy osztrák oldalának településeit, látnivalóit.

Keresztényeket akartak gyilkolni a fiatalok Németországban

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 14. vasárnap

Tinédzser terrorsejt tervezett késelős merényletet Németországban, kifejezetten keresztény gyülekezeteket, valamint rendőröket terveztek lemészárolni. A düsseldorfi hatóságok tájékoztatása szerint még időben sikerült elkapniuk az Iszlám Államhoz köthető fiatalokat.

Családi pótlékról, röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2024. április 13. szombat

A családi pótlék 2008 óta ugyanannyi, ezért az ellenzék április 4-én javaslatot nyújtott be arról, hogy duplázzák meg annak összegét. A családi pótlék összege jelenleg egy gyerek után 12,2 ezer forint, egyedülálló szülőknél 13,7 ezer, két gyereknél gyerekenként 13,3 ezer forint. A javaslatot leszavazták...