Hitük miatt üldözött keresztények száma - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 23. vasárnap

Az Open Doors (Nyitott Ajtók) protestáns nemzetközi emberi jogi szervezet évente kiadja felmérését a keresztényüldözésről a világban (World Watch List). A január 19-én megjelent lista szerint 360 millió keresztényt ért bántalmazás hite miatt világszerte az elmúlt évben. 2021 volt az utóbbi három évtized legnehezebb éve a keresztények számára...

Népszavazási kezdeményezések

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 21. péntek

A két népszavazási kezdeményezésről, a kérdésekről, és hogy mikor lehet szavazni:

Kutyák hazánkban - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 20. csütörtök

2021 nyarára minden második magyar háztartás kutyatartó lett, jócskán meghaladhatja a kutyák száma a 3 milliót Magyarországon – áll abban a friss tudományos publikációban, amely egy kutyatartást vizsgáló 2021-es országos reprezentatív felmérés eredményeit ismerteti az Állatorvostudományi Egyetem kutatóinak tollából.

Magyarország, korrupció - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 19. szerda

A nyomozati anyagok szerint Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára első alkalommal kinevezése napján (amikor felesküdött Magyarország szolgálatára) vett át kenőpénzt, majd még további húsz alkalommal, minden esetben többmilliós összegben...

Heti könyvajánló: 21. század - Isten évszázada - Magyarország átvilágítása

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 18. kedd

"El kell ismernünk, hogy a XX. század valóban rettenetes volt. Két világháború, iszonyatos vérengzések és népirtások, holokauszt, a szexuális forradalom következményei, az istentelen ideológiák világméretű elterjedése, és még sorolhatnánk. A Jelenések könyvének nagy vörös sárkánya valóban „lesöpörte az ég csillagainak harmadát”, azaz a Szovjetunióból terjedve uralmat és befolyást gyakorolt legalább a föld országainak harmadán. Az atomháború veszélye, ökológiai katasztrófák előidézése… De tegyük fel magunknak a kérdést: Győzött a gonoszság ereje?

1% hazánkért - hogy Magyarország a Szeretet földje legyen!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 16. vasárnap

A Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány hosszú évek óta olyan programokat, rendezvényeket, kiadványokat szervez és támogat, amelyek elősegítik az emberek kiengesztelődését, megbékélését Istennel, embertársaikkal és az egész teremtett világgal.

160 ezer magyar maradt Nagy-Britanniában - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 14. péntek

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint csaknem 6,4 millió EU-állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért a tavalyi év végéig - adta hírül az MTI. A statisztika a kérelmezők állampolgársági adatait szeptember 30-ig tartalmazza, addig a magyarok által benyújtott kérvények száma megközelítette a 160 ezret.

Országgyűlési választás és népszavazások időpontja - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 12. szerda

Kitűzte Áder János a rendszerváltás utáni kilencedik országgyűlési választás időpontját. A köztársasági elnök az első lehetséges időpontot választotta: 2022. április 3-án lesz a parlamenti választás.

Heti könyvajánló - Imafüzet

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 11. kedd

Egyéni és közös imák gyógyulásért és szabadulásért, közösségeinkért és családjainkért, egyházunkért és hazánkért, életrendezésért, és az egész világért...
Méret: 14x20 cm
A füzet 64 oldal, ára: 700 Ft
Megrendelhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

5000 milliárd forint feletti a költségvetési hiány

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 12. szerda

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 5101,5 milliárd forintos hiánnyal zárta a 2021-es évet – közölte a Pénzügyminisztérium (PM). Ennél magasabb éves deficitre egyetlenegyszer volt példa: a koronavírus-járvány és az általa kiváltott válság kirobbanásakor, 2020-ban.

Heti könyvajánló - Mózes botja

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2022. január 04. kedd

 "Két novellaciklust találhatunk a kötetben. Az elsőben találkozhatunk Noéval, Sámsonnal, megtudhatjuk, miért nem mehetett be Mózes az ígéret földjére és mi volt erről a botja véleménye, de olvashatunk arról is, valójában miért dőlt le Jerikó fala, illetve mi történt, amikor Jézus cipésznek állt Magyarországon.