Jelkép is: kiemelkedett a vízből a Fájdalmas Szűz temploma - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. május 07. péntek

Akkora az aszály Mexikó középső részén, hogy negyven év után újra láthatóvá vált egy 19. században épített templom, amely az elmúlt évtizedekben egy tó mélyén pihent. A Fájdalmas Szűz templomát a közeli El Zangarro településsel együtt még 1979-ben, a Purísima gát építésekor borította el a víz.

Csíksomlyó is bekapcsolódik az imamaratonba - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. május 06. csütörtök

A Ferenc pápa által meghirdetett májusi imamaratonba a járvány leállításáért bekapcsolódik a csíksomlyói Mária-kegyhely is. Vasárnap 9.45-től, hétköznapokon pedig 17.15-től imádkozzák a rózsafüzért és a loretói litániát a világ mai szükségeiért. Be lehet kapcsolódni személyesen, de az imák követhetők a kegyhely YouTube-csatornáján keresztül is.

Csak 1% - de nekünk nagy segítség a folytatásra!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. május 03. hétfő

Szeretet földje lelki napok és hétvégék, missziós utak, Imanap Hazánkért, egyéb lelki napok és előadások, iskolai felvilágosító órák, képzőművészeti kiállítások, nyári alkotó tábor, koncertek, gyógyító összejövetelek, fejlesztő foglalkozások gyerekeknek, cigány misszió,  ingyenes kiadványok és szórólapok... Hisszük, hogy az elmúlt években munkánk tevékenyen hozzájárult egy békésebb és szeretettelibb világ kialakulásához.

Áldott Anyák napját!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. május 02. vasárnap

Csíksomlyói búcsú, röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 30. péntek

Csíkszereda polgármestere, Korodi Attila a pénteki önkormányzati ülésen bejelentette, hogy megszervezik az idei pünkösdi búcsút a Kis- és Nagysomlyó közti hegynyeregben – írta Facebook oldalán a csíkszeredai városháza. Az ünnepi szentmisét ismét a hegynyeregben, a Hármashalom-oltárnál lehet majd megtartani.

Bolygóhasználat - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 30. péntek

A szakértők szerint a fejlett országok lakói a teljes populáció 14 százalékát teszi ki, de a források 52 százalékát használja. Amennyiben a bolygón minden embernek hasonló igényei lennének, a Föld biokapacitásának 367 százalékát élnénk fel minden egyes évben. Átlagban fajunk a bolygó biokapacitásának 173 százalékát használja el...

Szombaton online karizmatikus találkozó

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 29. csütörtök

ONLINE karizmatikus találkozó - jó téma, jó előadók -, 2021. május 1. szombat, 10-12 óráig. Mottó: “Töltsön el benneteket a reménység Istene teljes örömmel és békével a hitben, hogy a Szentlélek erejével bővelkedjetek a reményben.” (Róm 15, 13) Mindenki szabadon csatlakozhat, a zoom link: https://tinyurl.com/xumuw36w (Ha még nincs a zoom program a számítógépre feltöltve, azt előtte meg kell tenni, de nagyon egyszerű...) Részletek:

A Naphimnusz Egyesület pályázati felhívása

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 29. csütörtök

A Naphimnusz Egyesület és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pályázatot hirdet tudományos ismeretterjesztő pályaművek elkészítésére természet és társadalom fenntarthatósága és állóképessége témakörében “írott sajtó” és “rövid videó” kategóriában. 

Egy jó hír a koronavírusról

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 27. kedd

A 16. héten az ország több pontján is csökkenés figyelhető meg a szennyvíz koronavírus örökítőanyagának koncentrációjában – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentéséből.

A koronavírus piruláról, röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 28. szerda

A megfertőződés után szájon át bevehető koronavírus-gyógyszer akár az év végéig is forgalomba is kerülhet – közölte Albert Bourla, az amerikai Pfizer gyógyszercég vezérigazgatója. A készítmény a vírus különböző mutánsai ellen is hatásos lehet. A gyógyszert már az Egyesült Államokban és Belgiumban is önkénteseken tesztelik, és az eddigi eredmények reménykeltőek...

A Szűzanya 2021. április 25-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. április 26. hétfő

Drága gyermekek! Ma arra hívlak benneteket, hogy a tavasz színeiben tegyetek tanúságot a hitetekről. Legyen ez a remény és a bátorság hite. Kicsi gyermekeim, semmilyen helyzetben ne rendüljön meg a hitetek, még ebben a megpróbáltatással teli időben sem. A feltámadt Krisztussal bátran menjetek a menny felé, amely a célotok. A szentség ezen útján kísérlek benneteket és mindnyájatokat Szeplőtelen Szívembe helyezlek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.
Medjugorje, 2021. április 25.