Segítségkérés kisfiúnak rokkant kocsi vásárláshoz

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 21. kedd

Teréz anya nővérei (Szeretet Misszionáriusai) kéréssel fordultak hozzám (Tarnóczi Mária) egy kisfiú ügyében. Velük együtt dolgozom azokban az esetekben, amiben nincs lehetőségük a segítség nyújtásra. Most egy 13 éves kisfiú miatt fordultak hozzám, aki nem tud járni gerinc, csípő és láb születési problémái miatt.

Sétáljunk! - avagy a sétálás előnyeiről

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 21. kedd

Napi 15 perc séta kezdetnek már kiváló, ezt pedig legtöbbünk alighanem be tudja úgy iktatni a napirendjébe, hogy lesétál pár villamos- vagy buszmegállót, ebédszünetben nem futárral hozatja ki az ételt, hanem elmegy érte, de negyedóra még akár munkaidőn túl is belefér, hiszen senkinek nem ezen fog múlni sem a családdal, sem a barátokkal, hobbival töltött drága ideje. A sétálás előnyeiről:

Irán: halálra ítélték, mert bíráltaa kormányt

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 21. kedd

Toomaj Szalehi iszfaháni iráni rappert az Irán kormányát bíráló zenéje, valamint a 2022-es tüntetésekben való részvétele miatt halálra ítélték. Nem koncertezhet és nem beszélhet szabadon hazájában, mégis több százezren hallgatják a dalait a YouTube-csatornáján.

Az iráni elnök halálhírére

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 21. kedd

Meghalt Ebrahim Raiszi iráni elnök, miután a helikopter, amelyen utazott, lezuhant egy hegyvidéki területen Irán északnyugati részén. Hivatalosan Irán gyászol, de valószínűleg vannak, akik nem, Raiszi ugyanis egyike volt az iráni felső vezetés hírhedt tömeggyilkosainak:

Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 20. hétfő

Az Istentiszteleti és Szentségi Dikasztérium 2018 tavaszán elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet pünkösdhétfőn ünnepelünk a liturgiában.

Ferenc pápa pünkösdkor: A Szentlélek a szeretet átalakító szavait ismételgeti bennünk!

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 20. hétfő

Május 19-én délben a Szentatya a vatikáni Apostoli Palotában lévő dolgozószobájának ablakából imádkozta el a Regina caeli kezdetű imádságot a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel és zarándokokkal. Beszédében arról elmélkedett, hogy teret kell adnunk a Léleknek, például a csendes imával, Isten igéjének hallgatásával, hogy át tudja alakítani a szívünket. Az alábbiakban Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Felföldi László Csíksomlyón: A megújulás ereje a közösség, forrása a családi asztal és az oltár

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 19. vasárnap

Május 18-án, pünkösd szombatján, a somlyói nyereg Hármashalom-oltáránál 12.30-tól mutatták be a fogadalmi nagybúcsú ünnepi szentmiséjét, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka idén Felföldi László pécsi megyéspüspök volt. A csíksomlyói kegyhely ferences őrei minden évben mottót választanak az adott évre, amely egyben a pünkösdszombati fogadalmi nagybúcsú mottója is. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pasztorális évének választott témájához –„Imádsággal megújuló közösség” – kapcsolódva az idei csíksomlyói nagybúcsú mottója: „Újuljatok meg!” (Ef 4,23).

Pünkösd – A húsvéti időszak megkoronázása

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 19. vasárnap

Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, amelyet az Egyház minden évben a húsvét utáni ötvenedik napon tart. Idén május 19-ére esik.

Tömeges emberrablást akadályozott meg egy iskolaigazgató pap Nigériában

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 18. szombat

A Szükséget Szenvedő Egyház (Aid to the Church in Need, ACN) pápai jogú segélyszervezet szerint május 7-én, kedden éjszaka fegyveres szélsőségesek egy csoportja betört egy középiskolába a nigériai makurdi egyházmegyében, de az iskola igazgatója, Emmanuel Ogwuche atya azonnal áthelyezte az épületben alvó fiúkat és lekapcsolta a villanyt, megakadályozva, hogy a terroristák bejussanak az iskolába.

Világrekordot döntött a keresztény filmsorozat

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 18. szombat

A Come and See vállalat mostanáig 50 nyelvre szinkronizálta le illetve feliratozta a The Chosent, ami bár önmagában is hatalmas lépést jelent, de a csapat egyáltalán nem áll meg itt. Tervei között szerepel, hogy további 550 nyelven is elérhetővé teszik az alkotást, hogy minél több emberhez eljusson Jézus Krisztusnak a sikerszériában feldolgozott története.

Egy fogoly vallomása - csak felnőtteknek!

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2024. május 18. szombat

Tíz hónapig volt orosz fogságban Olekszij Anulja, aki szerdán Ukrajna budapesti nagykövetségén beszélt újságírók előtt az átélt borzalmakról, majd külön is nyilatkozott a Telexnek. Az egykori kick-boxos 18 műtéten van túl, álmában néha még véres pocsolyavizet visz a szájában a sárban kúszva az őrök előtt. Dolgozik azon, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék elé kerüljenek a felelősök, és hogy a világ megértse, mire képes az orosz propaganda.