Az orosz háború valódi céljairól - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 16. kedd

Oroszország lassan megfosztja Ukrajnát nyersanyagkincsétől, közben terjeszkedik a volt szovjet területek (pl. Moldova) felé is... cikkek + ima a békéért:

Miért nem tudnak a gyerekek mesét hallgatni?

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 16. kedd

"Mire a 3,5 éves gyerekeket beviszik az óvodába, sokan már nem tudnak mesét hallgatni. Egyszerűen nem képesek figyelni rá, nem köti le őket - mert addig mindig csak mesét néztek. Vagy videoklipeket. Vagy éppenséggel reklámokat. Ezek gyorsan, vibrálóan csiklandozzák az agyfelszínt, ezért a gyerek nem is tudta megismerni azt az élményt, hogy leengedi magát, mint egy kútba, a kéreg alatti világba vagy a jobb félteke képvilágába, ahol élvezetet okoz a hallgatott mese által felidézett, egymást követő képek áramlása.

Magyarország is aláírta a nyilatkozatot az atomkatasztrófa elkerüléséről

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 15. hétfő

Magyarország – 42 másik állammal, valamint az Európai Unióval együtt kiadott közös nyilatkozatban – felszólította Oroszországot arra, hogy ne veszélyeztesse a nukleáris biztonságot a zaporizzsjai atomerőműnél. Az Európai Unió honlapján elérhető közleményben emlékeztettek arra, hogy Oroszország jogtalanul, a nemzetközi jogot és az ENSZ alapokmányát megsértve  rohanta le Ukrajnát. Ezután leszögezték azt is, hogy: Elfogadhatatlan és a nukleáris biztonsági előírásokkal is ellentétes, hogy orosz katonákat és fegyvereket állomásoztatnak a zaporizzsjai atomerőműben.

Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 15. hétfő

"Prófétai látomásában János egy asszonyt szemlél, aki harcban áll a „sárkánnyal”, Isten és az emberek örök ellenségével. Ez a fényt és árnyékot, dicsőséget és küzdelmet mutató kép annak a messiási ígéretnek a megvalósulására utal, amelyet Isten intézett a csábító kígyóhoz: „Ellenségeskedést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te meg a sarkát veszed célba.”

XVI. Benedek emeritus pápa a haláláról

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 14. vasárnap

"Nagyon hamarosan életem végső bírája előtt fogok állni. Bár hosszú életemre visszatekintve sok okom lehet félelemre és félelemre, mégis boldog vagyok, mert szilárdan hiszem, hogy az Úr nemcsak az igaz bíró, hanem az a barát és testvér is, aki már maga is elszenvedte hiányomat és ezzel, mint bíró, a szószólóm is (Paraclitus).

A szemét is elveszítheti a megkéselt író, lélegeztetőgépen van

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 14. vasárnap

Súlyos sérülésekkel ápolják a pénteken megtámadott Salman Rushdie-t egy New York-i kórházban, túl van a műtéten, lélegeztetőgépen tartják – közölte ügynöke péntek este, miután az indiai születésű brit-amerikai írót egy pódiumbeszélgetésen nagy létszámú közönség előtt késsel támadta meg egy férfi.

Csoda az anyaméhben

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 13. szombat

"A feleségem, Brooklyn terhessége alatt kiderült, hogy egy nagyon beteg gyermeket hord a szíve alatt. Három-négy hónappal ezelőtt megtudtuk, hogy a babának súlyos vízfejűsége van.  

Emberkereskedő hálózatot segít a pünkösdi egyház Nigériában

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 13. szombat

A nigériai pünkösdi egyház közvetítő szerepet tölt be emberkereskedelemben – írja az Investigative Reporting Project Italy (IRPI) jelentése.

Meglelték Bétszaida romjait, ahol Jézus sokat tanított, gyógyított

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 12. péntek

Egy nemzetközi kutatócsoport bukkant az elveszett Bétszaida városának romjaira Mordechai Aviam és R. Steven Notley régészdoktorok vezetésével – adta hírül augusztus 10-én a Háárec (Haaretz) izraeli napilap nyomán a Qubit. Krisztus sokat gyógyított és tanított errefelé, több ismert csodatétele is e területhez köthető, az újszövetségi források szerint legalább három apostol innen származik.

Változások a mise liturgiájában

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 12. péntek

Veres András püspök arról tájékoztatta a pannonhalmi liturgikus napok résztvevőit, hogy bár az 1991-ben kiadott magyar nyelvű Római misekönyv lényegi részei nem módosultak, a mostani kiadásban azonban több változás található, amelyeket a papok és a világi hívek tapasztalni fognak; emellett különféle javításokra és betoldásokra is szükség volt a Szentszék által kiadott, latin nyelvű Editio Typicát szem előtt tartva.

Nyolcmilliárd forint kárt okozott egy egyház mögé rejtőző bűnszervezet

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. augusztus 12. péntek

Nyolcmilliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek egy egyházi szervezetek mögé rejtőző bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csapott le a Békés Megyei Főügyészséggel együttműködésben. A főügyészség külföldön nyitott bankszámlákról zárolta a népkonyhával és fiktív szerződésekkel csaló bűnbanda vagyonát, a szervezet irányítói letartóztatásban vannak. A letartóztatott személyek a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének, a Közösségi Missziónak a vezetői.