Pio atya fegyvere

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 24. péntek

"Egy nap az atya elmesélte az orvosoknak egy jelenését, amelyet ő álomnak nevezett:

13 dolog az életminőség javulásáért

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 24. péntek

Ha úgy érzed, szaladnak az évek, telik az idő, az életed pedig csak abból áll, hogy dolgozol, házimunkát végzel, alszol, aztán kezdődik minden elölről - akkor figyelj oda ezekre a dolgokra, próbáld meg kiiktatni, amit ki tudsz, és jobb lesz a közérzeted!

Ferenc pápa a budapesti–szlovákiai útja után: Nagy köszönet van a szívemben!

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 23. csütörtök

Szeptember 22-én az általános kihallgatást a vatikáni VI. Pál teremben tartották, ahol a Szentatya Olaszországból és a világ minden tájáról érkezett hívőkkel találkozott. Beszédében a közelmúltban Budapesten és Szlovákiában tett apostoli útját idézte fel.

Globális csúcstalálkozó, teljesen átalakítanák a világ élelmiszer-rendszerét

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 23. csütörtök

Csütörtökön kezdődik az ENSZ élelmiszer-ellátásról szóló eseménye, az Élelmezési Rendszerek Csúcstalálkozója New Yorkban. Ez 70 év alatt mindössze a hatodik ilyen csúcstalálkozó, és szervezői szerint célja, hogy fenntarthatóbb irányba terelje a világ mezőgazdaságát. Az esemény megálmodói emellett többek között az éhínségek végét szeretnék elérni 2030-ra.

Szent Pio atya lelki tanácsai

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 22. szerda

Istenre hagyatkozás:
,,Bízz Istenben, hagyatkozz rá teljes mértékben!” ,,A szeretet kizárja a félelmet.”
,,Isten csak azt adja meg nekünk, ami számunkra a legjobb.”
,,Jézus legyen minden vágyunk középpontjában, s legyen támaszunk és vigasztalónk minden szenvedésünkben.”

Sajtótájékoztatón értékelték az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 21. kedd

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői sajtótájékoztatón értékelték a világeseményt Budapesten, szeptember 20-án. A rendezvényen jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek; Berta Tibor tábori püspök; Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a NEK titkárságának vezetője, valamint a NEK hírnökei.

ENSZ-figyelmeztetés: súlyos gondot jelent a mesterséges intelligencia

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 21. kedd

Az emberi jogokat veszélyeztető technológiák, többek között az arcfelismerő rendszerek használatát érintő moratóriumra szólított fel az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Michelle Bachelet. A főbiztos a hivatala által kiadott hivatalos jelentés bemutatóján hangoztatta, hogy a világ országainak be kell tiltaniuk azokat a rendszereket, amelyek nem felelnek meg az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának.

Áttörést értek el a rákkezelésre használt vakcináknál

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 20. hétfő

Az elmúlt évtizedben a tudósok a rák elleni küzdelem egyik módjaként kutatták a különböző vakcinák alkalmazhatóságát. Ezeket a kísérleti rák elleni vakcinákat úgy tervezték, hogy a daganatban található rákos fehérjék specifikus részeit célozták, hogy a szervezet saját immunrendszerét a daganat elpusztítására ösztönözzék. A Karikó Katalin által is fejlesztett mRNS-technológia egyik jövőbeni felhasználási területe is ez lehet. Most a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói több olyan proteint is azonosítottak, amelyekre vakcinákat lehet fejleszteni. Ez áttörés lehet a rákgyógyításban.

Harmadával csökkentené az USA és az EU a globális metánkibocsátást

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 19. vasárnap

Közös ígéretet tett az Egyesült Államok és az EU pénteken arra, hogy a következő évtizedben csaknem harmadával csökkentik a globális metánkibocsátást – írja a Guardian. Az egyezségben azt tűzték ki célul, hogy 2030-ra 30 százalékkal csökkentsék a 2020-as globális kibocsátási szintet.

Ferenc pápa: Evangéliumi tanúságtétellel válaszoljatok a világ kihívásaira

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 19. vasárnap

Ferenc pápa fogadta a világi hívek társulatainak, a lelkiségi mozgalmaknak és új egyházi közösségeknek nyolcvanfős képviselői küldöttségét. Beszédében a hiteles tanúságtétel fontosságát hangsúlyozta. A találkozót a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma szervezte, melyet Kevin Farrell bíboros-prefektus képviselt.

Ferenc pápa a szexuális zaklatásokról

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. szeptember 18. szombat

Ferenc pápa szombaton videóban szólt a közép- és kelet-európai püspökökhöz: arra kérte az egyházi vezetőket, hogy hallgassák meg a szexuális visszaélések áldozatait, és tekintsenek rájuk partnerként az egyház reformjában, másként a katolikus egyház jövőjét teszik kockára, írja az MTI.