Történet az életet mentő evangelizációról

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. január 24. szerda

"A kisfiú felöltözött a hideg idő miatt, majd így szólt az apukájához.
– Apa, készen állok!
Az apja, a lelkész ezt mondta.
– Készen állsz, fiam?

Szeretet történet: Egy asszony ereje

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2024. január 20. szombat

"Ezt a történetet Mama mesélte el nekem 84 éves korában, amikor nálunk töltött egy pár napot. Akkor nem kérdeztem, csak ámulva hallgattam:

Egy lelkész lányának vallomása

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. december 07. csütörtök

"Abban az évben, amikor apámat - aki akkoriban lelkész volt - rajtakapták a függőségén, az egyház vezetősége megkérte őt és anyámat, hogy ne vegyenek részt a karácsonyi istentiszteleten. A kivizsgálás még folyamatban volt, és azt akarták, hogy vonuljon vissza, az alatt az idő alatt. Amire nem számítottak szerintem,  az az volt, hogy én viszont elmegyek majd az istentiszteletre.

Teréz anya, II. János Pál pápa és Jézus Krisztus

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 30. csütörtök

Teréz anya és II. János Pál gyakran találkoztak egymással. Egy alkalommal azonban az apáca alaposan megváratta a Szentatyát. A pápa Új-Delhiben tett látogatása alkalmából találkozott India legjelentősebb egyházi méltóságaival, valamint az akkor már idős, de még mindig aktív Teréz anyával.

Egy lelkész szeretet-próbája

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 24. péntek

Jeremiah Stepek amerikai lelkész, mocskos csavargónak álcázta magát, és elment egy tízezer főt számláló keresztény gyülekezetbe, abba a templomba, ahol új lelkészeként kellett majd dolgoznia.

Egy meghiúsult abortusz, és következménye

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 22. szerda

Hogy Isten mennyi áldásától, mennyi tehetségtől és jótól fosztjuk meg magunkat, amikor megöljük gyermekeinket az anyaméhben, arról itt egy tanulságos példa valakiről, aki megmenekült:

Gillian története

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. november 18. szombat

Gillian egy hétéves kislány, aki nem tud ülni az iskolában. Folyamatosan feláll, elkalandozik, röpködnek a gondolatai, és nem követi a leckéket. A tanárai aggódnak érte, büntetik, szidják, jutalmazzák azt a néhány alkalmat, amikor figyelmes, de semmi. Gillian nem tud ülni, és nem tud figyelmes lenni.

Szeretet történet: Kafka és a baba

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda

40 évesen Franz Kafka (1883-1924), aki sosem házasodott meg és nem volt gyereke, egy nap Berlinben sétált egy parkban, amikor találkozott egy síró lánnyal, mert elvesztette kedvenc babáját. Kafkával sikertelenül keresték a babát.

Dúcz Annamária: Életképtelennek ítélt szüleim csodálatos élete

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. július 20. csütörtök

Apám 20 éves volt, mikor a katasztrófa bekövetkezett egy banális baleset kapcsán, amikor egy lovaskocsi kihajtott elé. Senki másnak semmi baja nem lett, a ló megijedt egy kicsit, a motor visszapillantó tükre letört, apám viszont tehetetlenül feküdt az aszfalton, mert eltört a gerince. Soha többé nem állt a lábára. Anyám 14 éves volt, mikor az addigi élete atomjaira hullott. Egy TBC szövődményeként kialakult gerincbetegség következtében soha többé nem tudott önállóan járni.

Tanulságos történet Leonardo da Vinciről és a modelljéről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. augusztus 16. szerda

Leonardo da Vinci elvállalta, hogy nagy freskót fest Milánóban a Santa Maria delle Grazie monostor ebédlőjének falára, amely Jézus utolsó vacsoráját ábrázolja majd apostolaival.

A szeretet mindent felülmúló ereje

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. május 25. csütörtök

Corrie ten Boom holland evangélista volt. A háború alatt zsidó származású honfitársait rejtegette, ezért koncentrációs táborba került. Miután kiszabadult, úgy érezte, soha többé nem akar Németországba menni. Isten mégis odaküldte. München egyik templomában hirdetett igét, amikor egyik volt fogva tartója tűnt fel előtte. Ez történt a találkozásukkor: