Szeretet történet: Kafka és a baba

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda

40 évesen Franz Kafka (1883-1924), aki sosem házasodott meg és nem volt gyereke, egy nap Berlinben sétált egy parkban, amikor találkozott egy síró lánnyal, mert elvesztette kedvenc babáját. Kafkával sikertelenül keresték a babát.

Tanulságos történet Leonardo da Vinciről és a modelljéről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. augusztus 16. szerda

Leonardo da Vinci elvállalta, hogy nagy freskót fest Milánóban a Santa Maria delle Grazie monostor ebédlőjének falára, amely Jézus utolsó vacsoráját ábrázolja majd apostolaival.

Dúcz Annamária: Életképtelennek ítélt szüleim csodálatos élete

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. július 20. csütörtök

Apám 20 éves volt, mikor a katasztrófa bekövetkezett egy banális baleset kapcsán, amikor egy lovaskocsi kihajtott elé. Senki másnak semmi baja nem lett, a ló megijedt egy kicsit, a motor visszapillantó tükre letört, apám viszont tehetetlenül feküdt az aszfalton, mert eltört a gerince. Soha többé nem állt a lábára. Anyám 14 éves volt, mikor az addigi élete atomjaira hullott. Egy TBC szövődményeként kialakult gerincbetegség következtében soha többé nem tudott önállóan járni.

A szeretet mindent felülmúló ereje

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. május 25. csütörtök

Corrie ten Boom holland evangélista volt. A háború alatt zsidó származású honfitársait rejtegette, ezért koncentrációs táborba került. Miután kiszabadult, úgy érezte, soha többé nem akar Németországba menni. Isten mégis odaküldte. München egyik templomában hirdetett igét, amikor egyik volt fogva tartója tűnt fel előtte. Ez történt a találkozásukkor:

Egy szép példa tiszteletről és közösségről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2023. január 27. péntek

Abel Mutai kenyai futó csak néhány méterre volt a célvonaltól, de összezavarodott a táblákkal és megállt, azt gondolván, befejezte a versenyt. Egy spanyol férfi, Ivan Fernandez pont mögötte volt, és rájött, mi folyik itt, kiabálni kezdett a kenyaiaknak, hogy fussanak tovább. Mutai azonban nem tudott spanyolul és nem értette.

Hűség és szeretet mindenek felett

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 14. hétfő

Tragikus szerelmi történetnek aposztrofálta egy Missouri-állambeli település tűzoltóparancsnoka az esetet, ahogy egy 84 éves férfi és vele egyidős felesége elhunyt egy lakástűzben. A férfi meg tudott volna menekülni, de nem hagyta ott a feleségét...

Szívből született

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 05. szombat

Egy örökbefogadott gyerekre azt mondjuk, hogy szívből született. Egy paptól hallottam az örökbefogadásnak ezt a gyönyörűséges meghatározását Dél-Amerikában. Egy kisfiú elárulta neki: Anyu azt mondta, hogy én nem a pocakjából születtem. Én a szívéből születtem, mert örökbefogadott. (Briege McKenna O.S.C.)

A civilizáció első jele

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. november 02. szerda

Évekkel ezelőtt Margaret Mead antropológust megkérdezte egy diák, hogy mit tart egy kultúrában a civilizáció első jelének. A diák azt várta, hogy Mead majd a halhorgokról, agyagcserepekről, kövek őrléséről vagy a tűz, esetleg a kerék felfedezéséről szól majd. De nem így történt.

"Meg nem született gyermekeinket láttam álmomban"

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. július 22. péntek

"Régen azt hittem, hogy én jó keresztény vagyok. Nem bántok senkit. Szentmisékre is elmegyek. Évente kétszer gyónok és haragosaim sincsenek. A bűneimet meggyóntam és feloldozást is kaptam. Hitemről nem beszéltem, mert azt magánügynek tartottam.

Szeretet történet: A csodababa

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. szeptember 18. vasárnap

Egy kisfiú 1967-ben egy forró augusztusi napon, a vártnál hat és fél héttel korábban született meg, és gyorsan betették egy inkubátorba. A mindössze két kiló tizennégy dekás újszülött olyan volt, mint egy felfújható, kissé leeresztett gumibaba, de az anyjának mégis ő volt a legszebb.

Az imádság erejéről

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2022. július 07. csütörtök

Valóban nagy erő az imádság – mondja Mateo atya, a Jézus Szíve tisztelet nagy apostola, és a következő esetet beszéli el: