JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Rólunk

Kategória: Uncategorised Megjelent: 2014. február 21. péntek

Nagy célunk, hogy „Hazánk a Szeretet földje legyen!”. Mi a Szeretet földje? Isten országának megvalósulása közöttünk, ahol az  emberek megbékélnek egymással, elfordulnak a rossztól és jó célokat tűznek ki maguk és közösségeik elé. Ahol Isten áldása alá kerül az egész teremtett világ, mindenki lehetőséget kap  képességei és tehetségei kibontakozásához, és az emberek megerősítik egymást a szeretet útján.

Ezt szeretnénk elősegíteni minden számunkra lehetséges eszközzel. Ezért szervezünk imanapokat, missziós utakat, gyógyító összejöveteleket, tartunk előadásokat, lelki napokat és lelkigyakorlatokat több korosztálynak is. (Programjaink ingyenesek, ha szeretnéd, hogy hozzátok is elmenjünk, jelentkezz bátran!). Végzünk cigánymissziót, van alkotóközösségünk, fenntartjuk a Szeretetláng Kápolnát és Közösségi Házat és több közösséget…

Munkánkról tájékozódni lehet a honlapunkon keresztül is. Honlapunkkal szeretnénk elérni, hogy „széles látókörű keresztény honlap” legyen, amely amellett, hogy tájékoztatást nyújt missziós munkánkról, betekintést enged az élet különböző területeire, válogatást ad a kultúra, művészet, tudomány és közélet mindenkit érintő kérdéseiről is.

Örömmel vesszük mindenki jelentkezését, aki valamilyen módon szeretne bekapcsolódni közös életünkbe. Minden anyagi vagy lelki támogatásért, imáért, szervező munkáért hálásak vagyunk, jótevőinkért minden nap imádkozunk!

Szolgálatunkat lehet támogatni a Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány számlaszámára befizetett adománnyal (10700268-04975106-51100005), vagy a címünkre küldött felajánlással is: 2045 Törökbálint, Templom u. 13. (Sipos Gyula). Tel.: 06-30/33-88-245, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1% felajánlásának lehetősége: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13 

Mi a Szeretet földje? Nem lelkiségi mozgalom, nem stílus vagy közösségi forma – hanem egy vízió Isten országáról közöttünk, ami mindenkit inspirálhat, amit mindenki szabadon elfogadhat helytől és időtől, stílustól és formától függetlenül.  

Egy vízió arról, hogy Isten azt akarja, hogy hazánk – de a Kárpát-medence és az egész világ is -, a Szeretet földje legyen, ahol Isten áldásában részesül és megújul az egész teremtett világ. 

Egy vízió arról, hogy a Kárpát-medence olyan lehet, mint egy nagy kegyelmi kehely, amely túlcsorduló mértékben befogadja Isten kegyelmét, és ahonnan áldásai kiáradhatnak az egész világra. 

Nagy célunk, hogy „Hazánk a Szeretet földje legyen!”. Mi a Szeretet földje? Isten országának megvalósulása közöttünk, ahol az emberek megbékélnek egymással, elfordulnak a rossztól és jó célokat tűznek ki maguk és közösségeik elé. Ahol Isten áldása alá kerül az egész teremtett világ, mindenki lehetőséget kap képességei és tehetségei kibontakozásához, és az emberek megerősítik egymást a szeretet útján. Ezt szeretnénk elősegíteni minden számunkra lehetséges eszközzel.  

 Hitünk 

- katolikus keresztény 

A római katolikus egyház tanítása szerint hisszük, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, Megváltó, aki meghalt értünk a kereszten, feltámadt a halálból és Pünkösdkor kiárasztotta ránk szentlelkét. Hisszük a szentek közösségét, kérjük a Boldogságos Szűz Mária, az angyalok és szentek közbenjáró imáit is egyházunkért és hazánkért. Hiszünk az Egyház által kiszolgáltatott szentségekben és buzgón élünk azokkal és minden kegyelmi ajándékkal, amit Isten az Egyházon keresztül nyújt számunkra. Az Istennel való egyesülés útján szeretnénk járni a szentségeken, az imádságon és minden Isten által adott adományon keresztül is.  

- imádkozó 

Jézus Krisztus arra buzdította tanítványait, hogy szüntelenül imádkozzanak (lásd: Lk 18, 1) és Ő maga járt elöl jó példával. Mi hiszünk az engesztelés és a közbenjáró imádság erejében, hisszük, hogy az állhatatos és buzgó imádság kiesdi Isten áldását és kegyelmeit életünkbe és az egész földre. Bátorítjuk tagjainkat, hogy egyénileg és közösségben is „minden helyzetben hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszék a kéréseiket Isten elé” (Fil 4, 6) Jónak és hasznosnak ítéljük a szentségimádást, a rózsafüzért és az Egyház által ajánlott liturgikus imákat, litániákat és könyörgéseket, de szeretjük a kötetlen imát, a dicsőítő énekeket, fohászokat is. Imádkozunk a Szentlélek kiáradásáért és szolgálunk a karizmatikus ajándékokkal. 

- szolgáló 

Hisszük, hogy Isten minden embert arra hív, hogy szeretetben szolgáljon embertársai felé. Különféle képességeinket, tehetségeinket, Isten által adott kegyelmi adományokat, karizmákat azért kapjuk, hogy szolgáljunk velük. Ezért arra biztatunk mindenkit, hogy életállapotukhoz, képességeikhez mérten keressék a szolgálati lehetőségeket egyházközségeikben, közösségeikben, egyetértésben vezetőikkel. Ha ugyanis hisszük, hogy Isten egyházunk és hazánk megújulását akarja, akkor ezt a hitet tetteinkkel is meg kell mutatnunk, hogy a cselekedetek által Isten akarata megvalósulhasson közöttünk. 

- missziós munkát végző 

Hisszük, hogy Jézus Krisztus missziós parancsa – „menjetek el az egész világra és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek” (Mk 16, 15) – nekünk is szól. Ezért szervezünk evangelizációs, missziós utakat, előadásokat, lelki napokat és lelkigyakorlatokat, ezért szeretnénk az örömhírt az élet minden területére (gazdaság, kultúra, művészet, politika, egészségügy, stb.) elvinni, minden lehetőségünkre álló eszközzel és módon. Hiszünk Isten kreativitásában és az általa adott élet sokszínűségében. 

- nyitott 

Közösségünk tagja lehet mindenki, aki Jézus Krisztus tanítását követi és egyetért a Szeretet Földje közösség céljaival. Hisszük, hogy imádságban és a szeretet cselekedeteiben közösek lehetünk más keresztény felekezethez tartozó emberekkel is. Nem zárkózunk el semmi elől, ami azt keresi, ami szent, tiszta és igaz. Elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a lelki ajándékok és mozgalmak sokféleségét és gazdagságát.

Ha egyetértesz hitünkkel és úgy gondolod, hogy együtt is tehetünk valami szépet és jót Isten országáért, kérlek keress minket elérhetőségeinken, örömmel vennénk, ha együtt dolgozhatnánk, Isten dicsőségére és az emberek javára.

 

Hozzászólások   

-2 #1 Szűzanya Magyarorsz 2015-02-21 10:27
Facebook-on olvasható Szűzanya Magyarországon címszó alatt, amit a Szűzanya nekem mondott. Akit érdekel! Üdv, Marianna

You have no rights to post comments