Az Év anyukája

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. július 17. kedd

Egy rákkal küzd? anyukát is jelöltek a Walmart élelmiszerlánc kanadai Év Anyukája díjára, mivel a betegsége dacára világra hozta hetedik gyermekét. 

Maria Pitmant nem sokkal azelőtt diagnosztizálták mellrákkal, hogy kiderült: hetedik gyermekét várja. Az orvosok sokáig arra akarták rávenni, hogy vetesse el gyermekét, mivel így kevésbé rizikós és könnyebb lett volna a gyógykezelése. Ő azonban ellenállt. Végül az orvosok is elfogadták, hogy nem megy abortuszra – írja a CNA.

Mindeközben kiderült, hogy Maria és férje, Jeff öt fiú és egy lány után újabb lányt vár, aminek nagyon örültek. Johannah végül teljesen egészségesen jött a világra édesanyja kemoterápiás kezelésének idején. 

Ezután jött a legnehezebb időszak, mert egy másik városba kellett utaznia Mariának sugárkezelésre, mindeközben pedig négy gyermeket otthon kellett volna nevelni. Az anyukát egyik lánya, a 17 éves Jocelyn jelölte a díjra. A díj leírása szerint annak a 9,2 millió kanadai anyának az elismerése, akik fáradhatatlanul dolgoznak a családjukért. A nyertes tízezer dollárt kap készpénzben, valamint százezer dollár értékű adomány is várja. 

Magyar Kurír
(szg)

You have no rights to post comments