JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

A legkevesebbet alvó 10 állat

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2022. október 02. vasárnap

Az állatok esetében is a biológiai óra (cirkadián ritmus) határozza meg mennyi ideig és mikor alszanak, ami jellemzően a nap mozgásával összhangban működik. De attól is függ, mennyi időt töltenek pihenéssel az állatok, hogy mivel táplálkoznak és milyen veszélyeknek vannak kitéve. Az alvás időtartama az állatoknál széles skálán mozog - itt a lista, amelyet a Wordatlas állított össze:

Rajzok és szövegek, és egy jó hír

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. szeptember 30. péntek

Indiánok; Karalábé; Malac; Lábak; Libák; Napraforgók - Napi firka rajzok és szövegek, és egy jó hír egy kis hirdetéssel, tessék parancsolni:

Ősi emberáldozó szertartás nyomaira bukkantak Közép-Európában

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2022. szeptember 27. kedd

Egy szlovák-német kutatócsoport Közép-Európa egyik legnagyobb kőkori települését vizsgálta a szlovákiai Verebély (Vráble) közelében – számol be a The Slovak Spectator. A feltárás során több tucat ember csontvázára bukkantak, az érintetteket egy szertartás keretében áldozhatták fel.

Együtt vonultak hadba Bizánc ellen a magyarok és a vikingek

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2022. szeptember 20. kedd

Európa a VIII. és IX. században a tenger felől érkező vikingektől, majd a X. században a keletről betörő magyaroktól rettegett. Hogy kapcsolódott össze a két nép?

Napi firkák, rajzok és szövegek, itt és most...

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. szeptember 18. vasárnap

Gránát; Extradiétás Kóla; Sejtettem!; Gyertyák - azaz napi firkák, rajzok és szövegek, egy kis derű, tessék parancsolni:

Felirat Főispán urunknak az oktatásügyről

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. szeptember 15. csütörtök

Mi, akik a nemzet sorsát szívünkön viseljük és nem ijedünk meg a csőcselék hangjától, tegnap este a Casinóban összegyűlve megtárgyaltuk az oktatási rebelliót, ami kitört édes hazánkban, és úgy döntöttünk, hogy a helytartóság nevében felirattal fordulunk főispán urunkhoz, támogatván munkáját a nehéz időkben.

Továbbra is napi firkák, itt a heti adag!

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. szeptember 11. vasárnap

Képek és szövegek: Giliszta; Fegyverek; Elefánt; Hernyó; Repülők; Tücsök és szöcske; Sportkocsi - tessék parancsolni, jó szórakozást!

Már a századiknál járunk!

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. szeptember 04. vasárnap

Villany; Sárkány; Szagok; Púp; A századik!; Gyümölcs - napi firkák, képek és szövegek, tessék parancsolni:

Egy kis szórakozás: Hippi; Nyugta; Farkasok; Csirkék; Föld

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. augusztus 28. vasárnap

Itt a napi firkák újabb sorozata - a facén naponta, itt összegyűjtve, kép és szöveg: Hippi; Nyugta; Farkasok; Csirkék; Föld... tessék parancsolni:

Mit evett Ötzi, az őskori ember?

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2022. augusztus 21. vasárnap

5300 évvel ezelőtt élt egy férfi az Alpokban, akit az utókor maradványainak 1991-es meglelése után Ötzi névre keresztelt. Ötzit meggyilkolták: egy fejére mért ütés és egy mellkasát ért nyíl miatt halt meg körülbelül 45 évesen. Annyi azonban biztos, hogy halála előtti utolsó vacsorája királyi menü lehetett.

Napi firkák, egyben, képek és szövegek...

Kategória: Irodalom
Megjelent: 2022. augusztus 16. kedd

Itt és most: Hát igen; Villa; Rezsicsökkentés; Bálna; Mondjon néhány szót önmagáról... szövegek és képek, tessék parancsolni!

A pókok is alszanak, és lehet, hogy álmodnak is

Kategória: Érdekességek
Megjelent: 2022. augusztus 11. csütörtök

Egy újonnan közzé tett kutatási eredmény alapján úgy tűnik, a pókok se vetnek meg egy kis szundikálást, amely közben a REM-fázisú alváshoz hasonló testi jeleket mutatnak.