Hangulatképek az alkotótáborunkról

Kategória: Fotók, filmek
Megjelent: 2014. július 15. kedd

Akinek hatalma van

Kategória: Hegyi beszéd
Megjelent: 2015. november 07. szombat

„Történt pedig, hogy amikor Jézus befejezte ezeket a szavakat, a néptömegek le voltak nyűgözve a tanításától, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az ő írástudóik.”(Mt 7, 28-29) Jézus nem okoskodik, hanem kijelenti az Igazságot (Valóságot). Szavaiban és tetteiben Isten hatalma és ereje jelenik meg – a szó és a tett egysége.

Átvilágítás a Tízparancsolat alapján – 9. rész: Kívánd, ne kívánd…

Kategória: Evangelizációs levelek
Megjelent: 2016. augusztus 10. szerda

A világ azt sugallja, éld ki vágyaidat, mert azok gazdagabbá teszik az életedet. A keleti filozófiák azt tanítják, tagadd meg minden vágyadat és kívánságodat, mert csak így szabadulhatsz meg a szenvedéssel teli élet körforgásából. Isten azonban sem ezt, sem azt nem tanácsolja.

Nemzetközi felmérés: Mitől félünk leginkább?

Kategória: Egyéb imanap
Megjelent: 2018. augusztus 12. vasárnap

Miért aggódik a világ? Az Ipsos havi rendszerességgel végzett online felmérésben a 65 évesnél fiatalabbak véleményét kérdezték, a felmérésben résztvevő országok: Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Chile, Kína, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Magyarország, India, Izrael, Olaszország, Japán, Mexikó, Malajzia, Lengyelország, Peru, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Törökország, USA.

Egynyári levél

Kategória: Munkanapló
Megjelent: 2021. július 23. péntek

Kedves Mindenki!

Nyári kikapcsolódásként szeretettel ajánlom a honlapunkon az utóbbi idők videóit és kiadványainkat:

Pál apostol a Pride napjára

Kategória: Szent István országáért
Megjelent: 2021. július 24. szombat

"Az ilyenek Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, és a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. Ezért kiszolgáltatta őket Isten gyalázatos szenvedélyeiknek: mert asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt ébredt vágy bennük: férfiak férfiakkal fajtalankodnak, de el is veszik tévelygésük méltó büntetését önmagukban." (Róm 1, 25-27) Drága Jézus, mi Urunk és Megváltónk, te életedet adta értük is, mentsd meg őket az örök életre! Ámen. És egy pozitív megvallás:

Egy két éves naplójából

Kategória: Szeretet történetek
Megjelent: 2021. július 31. szombat

Reggel, amikor felkeltem egyedül akartam felöltözni, de azt mondták: "Nem, erre most nincs időnk, majd én csinálom inkább."
Ez elszomorított.
Egyedül akartam megenni a reggelimet, de azt mondták: "Nem, összemaszatolsz mindent, majd én adom inkább."
Ettől csalódott lettem.

Kegyelmi idő

Kategória: Eheti
Megjelent: 2021. augusztus 02. hétfő

A Szűzanya többször hangsúlyozta medjugorjei üzeneteiben, hogy kegyelmi időszakban élünk. Akkor pedig a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ennek a kegyelmi időnek a jele, tehát érdemes végig gondolnunk, hogy mit tehetünk azért, hogy a kegyelem megsokasodjon, hogy győzelemről győzelemre lépkedjünk előre, és ne olyanok legyünk, mint a kisgyerek, aki fakarddal csapkod maga körül…

Álljunk ellen a gyűlölködésnek! – Imádság a pharrajimos és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2021. augusztus 04. szerda

Augusztus 2-án a Sant’Egidio közösség szervezésében a józsefvárosi Szent József-templom plébániáján ökumenikus imádságot tartottak a roma holokauszt és a kislétai gyilkosság évfordulóján. Az imaórát Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnöke vezette, Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök mondott homíliát.

Jogsértő Magyarországon a műtétek előtti fizetős PCR-teszt - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. augusztus 03. kedd

Az alapvető jogok biztosa szerint vissza kell vonnia az emberi erőforrás miniszternek azt a rendelkezést, amely szerint a műtétek és rehabilitációs ellátások esetén a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek önköltségesen kell PCR-tesztet csináltatniuk.

Hittel szólni és kérni

Kategória: A mai napra
Megjelent: 2021. augusztus 04. szerda

"Erre Jézus így szólt hozzá: Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd! És a lánya meggyógyult még abban az órában. (Mt 15,21–28)
A hit és bizalom összeköt minket Istennel...
Hiszem Uram, hogy neked minden lehetséges - jöjj, és cselekedj életünkben! Ámen.  (S)
---
Ingyenes mobiltelefonos app. letöltése: http://szeretetfoldje.hu/index.php/hirek-esemenyek/11749-elkeszult