Mária és az apostolok - 2. rész

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2016. július 15. péntek

Pünkösdi alázat

 Ezt olvassuk az Apostolok cselekedeteiben: Mindannyian egy szívvel, egy lélekkel állhatatosan imádkoztak az asszonyokkal, Máriával, Jézus anyjával és (unoka)testvéreivel együtt.” (ApCsel 1, 14)

Mondhatnánk: az rendben van, hogy az apostolok imádkoztak a Szentlélek kiáradásáért – de Máriának mi szüksége volt erre? Hiszen ő „kegyelemmel teljes” volt! A szíve alatt hordozta Isten Fiát, együtt élt a Megváltóval annak földi életében és mindenkinél többet tudott Isten országáról!

Mária azonban nem így fogta fel a dolgot. Együtt volt a tanítványokkal – és nem vádolta őket árulásukért hanem szívére szorította őket – és várta Jézus ígéretének megvalósulását. Azt hiszem ő megértette, Isten valami újat készít! És ahogy Jézus Krisztusra le kellett szállnia a Szentléleknek, hogy felkenje Őt a nyilvános szolgálatra, nekik is ugyanúgy szükségük van erre.

Mária az Úr alázatos szolgáló leánya maradt az új helyzetben is. Együtt imádkozott az apostolokkal a Szentlélek erejéért, de imádkozott az apostolokért is, hogy azok betölthessék küldetésüket. Nem tolakodott előre, nem akart a fő helyre ülni, nem kívánt kiváltságokat magának. Engedte, hogy a Szentlélek a maga tetszése szerint kenjen fel ki-kit apostolnak, prófétának, evangelizátor-ak, és szolgálta őket. Pedig – most már tudjuk – mindez volt egyszerre! Megjelenései által ő érte el a legtöbb embert, ő tudta bűnbánatra indítani a szívüket, ő hozta el a megújulást sok-sok lélekbe és egyházközsége. Igen, Szűz Mária valóban az  egész Egyház Anyja!

Drága Szűzanyánk! Járj közben értünk Szent Fiadnál, hogy a Szentlélek leszálljon ránk is, hogy megélhessük az Új Pünkösdöt és így tanúi lehessünk az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek, mindannyian a magunk tehetsége és elhívása szerint! Köszönjük, hogy valóban Édesanyánk és az Egyház Anyja vagy!

Részlet Sípos (S) Gyula: Mária titka című könyvből. Kapható Budapesten a Ferenciek terén néhány katolikus könyvesboltban, vagy megrendelhető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen. (Ára 900 Ft)

Hozzászólások   

#1 edit 2016-07-16 07:44
Sokáig nehezteltem Istenre azért mert a nőkre ilyen kemény bűntetést szabott. Tényleg elhittem, hogy Éva bűnének súlya volt akkora, hogy Isten rendelkezése ilyen fájdalmas lett a nőkre nézve. 
Isten vajon tényleg soha nem bocsátja meg Éva bűnét? Akkor reménytelen küzdelem lenne minden lány számára, hogy higgyen az Atyában.
Én ezért megkérdeztem az Istent, hogy érdemes e érte küzdenem, mert ha még mindig Éva miatt " neheztel", akkor nem sok értelmét látom a kapcsolatunknak.
Azt mondta az Isten: nézd meg, hogy milyen a férfi és milyen a nő. Hová jutott a férfi és hová jutott a nő. A kulcsszó az " anya" 

Kevés nő háborúzik, kevés politizál, kevesebb az alkoholista, pedofil, öngyilkos, kevés nő kezében van hatalom. A nő kedvesebb, szelídebb, kitartóbb, több benne a szeretet, újrakezdő, megújulni képes, önfeláldozó..
A nőnek nincs hatalma a világban, de hatalma van az életben.
Mert életet adhat és ezt az életet gondozhatja, nevelheti, védelmezheti.
A férfi alá rendelte az asszonyt, hogy alázatot tanúljon, de a legfontosabb, hogy azért tette, hogy megvédje a nőt a férfitól. Mert ha nő hatalmasabb lenne a férfinál, fenyegetést érezne a férfi és kiirtaná a nőket. Mint tette a boszorkányüldöz és nevében. Így a férfiak most egymást gyilkolják.
Az anyákat Isten a " bűntetés" által, olyanná kovácsolta, hogy szinte karnyújtásnyira vannak Jézustól. 
Nem annyira élnek a világnak, mint inkább a léleknek. 
Az Újszövetség tele van " pozitív" női szereplőkkel. Adakozó, mindenhová követő, alázatos, figyelmes, értelmes, hívő, szerető lányok, nők, asszonyok, anyák.  
És még ráadásul Jézus Anyaszentegyház nak nevezi egyházát, nőneműnek,. megbocsájtja a bűnöket, hozzá is érhetnek, sőt még beszél is velük és ami a legnagyobb veszély lett a nőre nézve, hogy a feltámadt Krisztust Ők látták először. 
De Pál apostolnál Isten megnyugtatja a férfit és ezzel megint megmenti a nőt a férfitól, hogy elmondja a nő nem taníthat az egyházban, mert balgaságokat beszél, csak üljön és hallgasson, figyeljen. 
Nem adott ezáltal hatalmat Isten a nőnek az egyházban sem, de nem a bűn miatt, sőt nem is amiatt, mert butaságokat szólna, mert akkor Isten női prófétái is balgák voltak mind, akkor miért? Ez Isten nagyon hosszadalmas terve, félig rejtve, félig nem, benne van az evangéliumokban , Jézus szavaiban és a Jelenések könyvében. És láthatjuk megnyilvánulni Szűz Máriában.

You have no rights to post comments