Szélben, ellenszélben...

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2011. szeptember 09. péntek

Nem mondhatjuk, hogy minden probléma nélkül tudunk dolgozni, de azt hiszem, hogy aki "Isten sz?l?jében kapál" az tudja, hogy id?nként ott is köves a talaj, ahol könny? homoknak látszott, és az ellenszél is feltámadhat... 

- Tarnóczi Marika hosszú hónapok óta készített elő egy nagyobb "projektet" az érdi cigány-misszió keretében. Ha ez megvalósulna, azzal állandó közösségi helyhez jutnának a helyi cigányok, tanulási lehetőséghez, stb. Szeptember elejére úgy tűnt, minden a helyére került, aztán jött a hideg zuhany - "felsőbb helyről" (és itt nem Istenre gondolok) leállították az egészet. Azért a reményt nem adjuk fel, kérlek benneteket, ti is imádkozzatok a program sikeréért!

- A Találkozóra jelenik meg a Szent István életéről és életművéről szóló kis könyvecske - ennek kapcsán szeretttünk volna Székesfehérvárra szervezni olyan összejövetelt, ahol imádkozhatunk hazánkért a király-síroknál, közös összejövetelen beszélhetünk Szent István életművének aktualitásáról és hazánk megújulásáról, elmehetnénk az egyházmegyei múzeumba, ahol ott van Szent István fejereklyéje, és végül közös szentmisével zárulna a program. Nekem nagyon jó tervnek tűnt ez, de egyelőre ez is rejtélyes módon elakadt... kérjük az imáitokat ezért is!

- Szervezzük az őszi missziós utakat. Elég szépen telik a naptár, de vannak még üres helyek. Még mindig lehet jelentkezni, ha valaki szeretné, hoy hozzájuk is elmenjünk. Hamarosan kiküldöm a levelet az iskoláknak is, hátha... Mit is írhatnék - hát ezért is kérem az imáitokat és a szervezési segítséget.

Végül: nagyon sok beteg, összetört, családi, megálhetési problémákkal küzdő emberrel találkozunk. Egyre inkább úgy érzem: Itt csak Isten segíthet! Fokoznunk kell közbenjárásunkat, engesztelésünket, hogy Isten kegyelme kiáradhasson hazánkra!

Imáitokat és segítségeteket megköszönve, szeretettel: Gyula

You have no rights to post comments