Egy lépést előre

Kategória: Munkanapló Megjelent: 2013. február 11. hétfő

Mivel hiszünk az imádságban kapott ígéreteknek és meg akarjuk fújni az "örvendetes esztendő harsonáit" (ahogy ezt egy korábbi "Eheti" cikkben írtuk) és tudjuk azt is, hogy ez a szívbéli reményen és bizalmon túl komoly munkát és erőfeszítést is kíván tőlünk, ezért igyekszünk a misszió minden területén egy lépést előre tenni:

- Több embert is bevonva szervezzük tovább a missziós alkalmakat - már a tavaszi alkalmak időpontjait írjuk - és már márciusban megtartjuk az első lelki napot is Kunszentmártonban, amelynek témája a házasság és család, a problémák kezelése, stb.

- Az érdi cigánymisszió keretében újra próbálkozunk egy közösségi ház létrehozásával. Egy férfi felajánlotta telkének egy részét erre a célra, közösségünk egyik - építészmérnök - tagja hamarosan megnézi a helyet és talán elkezdődik a ház tervezése. Közben Tarnóczi Marika beszélt a helyi cigány kisebbségi önkormányzattal, akik felajánlották munkájukat az építkezéshez.

- Ehhez kapcsolódóan összeállítunk egy kis kötetet - a szerzők között van cigány zenész, börtönlátogató, missziós munkatársa, prostituáltakkal foglalkozó munkás, stb. - amit szeretnénk megjelentetni és a befolyt összegből is a ház építését segíteni. (Persze egyelőre a könyv nyomdai előállítási költségeit kellene összegyűjteni valahogy...)

- Imádságban és a közösségekben beszélgetve megerősödött bennünk az a meggyőződés, hogy közösségeket kell keresnünk (és/vagy létrehozni), amelyek imádságban is hordozzák a hitet és reményt, hogy hazánk a Szeretet földje lehet. (Mindegy, hogy egyébként milyen lelkiséghez tartoznak.) Olyan közösségeket szeretnénk találni, akikkel együtt tudnánk hordozni imádságban és különböző programokkal is Istennek ezt a nagy megújító munkáját. Akiket mi is tudnánk segíteni programokkal, ingyenes és kedvezményes kiadványokkal, szervezéssel - és akik ugyanígy tudnák segíteni az ügyet szervező munjkájukkal, támogatásukkal.

- A Szeretet földje alkotóközösség tavaly nagyon jó hangulatú alkotótábort tartott, ezt idén megismételjük, s előtte, tavasz végén már lesz egy közös, bemutatkozó kiállításunk is.

Több ima, több szeretet: Isten-szeretet, ember-szeretet, haza-szeretet. Több munka. Több remény. Több hit. Egy lépés előre, amiben csak lehet, ahol csak lehet. Sétáljunk együtt!

Imával és szeretettel: Gyula

You have no rights to post comments