Imakilenced hazánkért - 1. nap

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2024. január 10. szerda

"De kifogásom van ellened: az, hogy elhagytad első szeretetedet. Emlékezz tehát arra, honnan estél ki, térj meg, és tedd azt, amit korábban tettél..." (Jel 2,4-5) - Minden bajunk ősoka, hogy az Isten- és emberszeretet elsődlegességét felcseréltük az önszeretettel és evilág istenítésével. Ezért szívünk megtelt önzéssel, viszállyal, kapzsisággal, tetteinkkel megrontottuk egyházunkat és hazánkat. Jézus azonban hív, hogy térjünk vissza az első szeretethez és bizalomhoz - amit a kisgyerek érez a szülője iránt, mint az első szerelem idején, mint a megtérés idején -, és akkor Isten kegyelme kiárad és minden rossz jóra fordulhat... könyörögjünk:

Mennyei Atyánk! Hálát adok neked azért, hogy képviselhetem országunkat és egyházunkat előtted és az emberek előtt. Kérlek segíts, hogy bűneim ellenére jól végezzem el a rám bízott feladatokat. Kérünk Téged, add, hogy az erőtlenek erőben részesüljenek, a buzgók az életszentség teljességére eljussanak, a bűnösök megtérjenek, a betegek meggyógyuljanak, a sötétségben élők megszabaduljanak a gonoszság erőinek kötelékeiből, a szűkölködők és szenvedők gondjaikban enyhülést kapjanak!
Bennünket pedig vezess el a teljes egységre Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy hazánk, mint a Szeretet földje felvirágozzon és minden helyzetben megdicsőítse a Te neved a Szentlélek ajándékai és kegyelmei által. Köszönöm Atyám, hogy kedves neked ez a föld és megsegítesz minket. Ámen.

 

Drága Jézusom! segíts, hogy vissza tudjunk térni az "első szeretethez", és így eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen.

 

 

You have no rights to post comments