2017. február 18-án Szentlélekhívás mindenhol

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2016. december 23. péntek

"Hívjuk egyszerre a Szentlelket a katolikus karizmatikus megújulás 50. születésnapján - méghozzá a világ összes városában egyszerre!  Erre a TI segítségetekre is szükség lesz, viszonylag egyszerű csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, de előbb hadd mondjam el, hogy mit remélhetünk tőle.

 2017. február 18-án szombat este lesz napra pontosan 50 éve, hogy elindult a katolikus karizmatikus megújulás (Pittsburgh-ben).
A Nemzetközi Katolikus Karizmatikus Megújulás (ICCRS) kezdeményezte, hogy ekkor gyűljön össze minden karizmatikus közösség, lehetőleg oltáriszentség előtt, és lehetőleg városonként vagy régiónként, mert a közös imában erő van.

Ez nem csak megemlékezés lesz. Van itt még egy fontos ígéret is!

2013-ban Betlehemben a Nemzetközi Katolikus Karizmatikus Megújulás konferenciáján a következő ismeretszavát kaptuk (Oreste Pesare által):
"Charismatic Renewal, you have no more power... come to me!" azaz: "Karizmatikus Megújulás: nincs már benned erő... jöjj hozzám!"- és a Szentlélek abban a pillanatban rendkívüli erővel kiáradt a teremben, egyesek sírtak, mások Lélekben nyugodtak, az Úr hatalmas erővel volt jelen, ahogy szólt. Több további ismeretszava jött az egész katolikus karizmatikus megújulásra vonatkozóan. A legfontosabbat idézem, ebből megtudhatod hogy mi történhet meg velünk, és ezért mit kell tennünk (Bruce Yocum és mások által):

"Mivel (most az imént) térdre borultatok, visszaadtam az erőből. El tudom venni az erőt és a fényt, és akkor semmit nem tudnátok tenni. Ez (most az imént) egy jel volt, hogy emlékeztesselek titeket, hogy nélkülem semmit nem tudnátok lenni. Amikor elismeritek, hogy én vagyok az Úr, és térdre borultok imádásban, megadom nektek az erőt. Kiöntöttem a Szentlelkemet túláradóan, és továbbra is önteni fogom. Ki fogom önteni a Szentlelkemet nagyvonalúan, szeretettel, és folyamatosan, míg a megkeményedett szívek meg nem lágyulnak, és a kietlen föld termékennyé nem válik. Ezt ígérem Én, hogy folyamatosan önteni fogom a Szentlelkemt, míg Szentlelkem által elő nem áll az a megújulás, amit akartam."

Arra buzdítunk titeket, hogy az 50. évforduló napján a fenti ígéretek szellemében tartsatok imaestet a városotokban! Ha nem túl bonyolult megszervezni, akkor lehetőleg karizmatikus közösségekkel összefogva. Ezt javasolja az ICCRS, hogy ezzel a gesztussal álljunk bele a fenti ígéretbe.

Nézzetek szét, hogy a környéketeken össze tudtok-e fogni más közösségekkel, és vegyétek fel egymással a kapcsolatot!"

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás irodájából

ui.: Mi biztos részt fogunk ebben venni - szerk.

You have no rights to post comments