Végre egy jó hír: Amerikában korlátozzák a közpénzből finanszírozott abortuszt

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. január 30. péntek

Seán O’Malley bíboros, Boston érseke, az amerikai püspöki konferencia életvédő bizottságának elnöke örömmel üdvözölte a képviselőház által január 22-én jóváhagyott új törvényt, amely korlátozza a terhességmegszakítás közpénzből való finanszírozását.


„Határozott lépés a meg nem született élet tiszteletben tartása felé, ami tükrözi az amerikai nép akaratát” – fogalmazott Seán O’Malley.

A határozat kizárja az adófizetők pénzének felhasználását a terhességmegszakítás finanszírozására, és a biztosítókat kötelezi, hogy tájékoztatást nyújtsanak arról, ha szerepel biztosítási csomagjukban. A törvény tehát lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy olyan egészségügyi biztosítást válasszanak, amelyek tükrözik az általuk vallott értékeket.

A törvényjavaslatot január 22-én fogadták el 249 igen és 179 nem szavazattal. O’Malley bíboros a szavazást megelőző hetekben felhívással fordult a kongresszus tagjaihoz, hogy támogassák a kezdeményezést. A kétoldalú javaslat teljes átláthatóságot teremt az abortuszszolgáltatások költségeinek fedezése terén. Eddig a biztosítók elkerülhették, hogy csomagjaikban pontosítsák annak megnevezését, mennyit fordítanak a befizetett összegből a megelőzésnek és a nők egészségügyi gondozásának nevezett ilyen jellegű szolgáltatásokra.

O’Malley bíboros nyilatkozata szerint a törvény összhangban van az Egyesült Államok jogrendjével, miszerint az állam közpénzekből nem támogathatja és segítheti elő a mesterséges terhességmegszakítást, arra kényszerítve az adófizetőket, hogy finanszírozzák ezt az erőszakot. A bíboros annak a reményének adott hangot, hogy a szenátus is hamarosan jóváhagyja a törvényt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Townhall.com

Magyar Kurír

You have no rights to post comments