36 ezer modernkori rabszolga hazánkban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. november 23. vasárnap

Több mint 35 millió ember él rabszolgaként világszerte – állítja a 167 ország adatait összesítő ausztrál Walk Free Foundation (WFF). A rabszolgaságba az emberkereskedelem, adósrabszolgaság, kényszermunka és -házasság áldozatait is beleszámítják, így például a külföldön dolgoztatott szexmunkásokat vagy a csicskáztatás áldozatait is.

Európai összesítésben Bulgária és Csehország mögött harmadik, globálisan 167 országból 75. lett Magyarország. A Global Slavery Index becslése szerint 36 ezer magyar él modern kori rabszolgaként ma Magyarországon.

A világ rabszolgáinak több mint 60 százalékát öt ország adja: Indiában 14 millió, Kínában 3,2 millió, Pakisztánban 2 millió, Üzbegisztánban 1,2 millió, Oroszországban 1 millió rabszolga él az összesítés szerint. Abszolút számokban a legsúlyosabban érintett terület Délkelet-Ázsia, Európában az összes áldozat 1,6 százaléka él:
slavery

Az index szerint Mauritániában él rabszolgasorban a lakosság legnagyobb hányada, négy százalék (Üzbegisztánban az arány 3,9, Haitin 2,3, Katarban 1,3 százalék, Magyarországon körülbelül 0,36 százalék).
(index.hu)

You have no rights to post comments