Növekszik a menekültek száma hazánkban is

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. augusztus 26. kedd

Csaknem 250 határsértőt, köztük 53 gyermeket fogtak el az elmúlt három napban Csongrád megyében. Koszovóiak és afgánok jöttek a legtöbben, de akadt egy iráni menekült is.

242 határsértőt, köztük 53 gyermeket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrséggel közösen az elmúlt három napban Csongrád megyében. A legtöbben Ásotthalomnál és Röszkénél próbáltak Magyarországra, így a schengeni övezetbe jutni.
Pénteken Ásotthalomnál 11 embert a polgárőrök állítottak meg, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni embert és az őket segítő szerb embercsempészt is előállították. A szerb férfi fejenként 200 eurót kért azért, hogy Szerbiából Magyarországra vezesse át őket.
A legnagyobb csoport szombaton délután, Röszkénél próbált az országba jutni. Koszovóiak és afgánok voltak, összesen 21-en, köztük 8 gyermek.
A határsértők ellen idegenrendészeti, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárás indult – tájékoztatott közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
(Suki Zoltán, origo)

Meg kell értenünk, hogy egy hétmilliárdos bolygón nem sokáig maradnak "üres helyek". Ahová nem születnek gyerekek, ahol kihalnak a falvak, ott megjelennek azok, akik örömmel vállalják a gyerekeket és a munkát. Lehet, hogy a most érkezők még tovább akarnak menni, de a következő hullám már nem... - szerk.

You have no rights to post comments