A pápa a fiatalokhoz: Jézus az igazi öröm

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. április 29. kedd

Ferenc pápa videóüzenetet küldött a Buenos Aires-i fiataloknak az április 26-án, szombaton megrendezett regionális ifjúsági világnapra – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

„Legyetek olyan fiatalok, akik nem fordítanak hátat Jézusnak, mint a gazdag ifjú. Vagy ha távol állnak is, mint a tékozló fiú, legyen bátorságuk visszatérni, hogy érezzék Jézus irgalmas ölelését. Legyetek olyan fiatal lányok, akik képesek azt adni a világnak, ami tipikusan nőies: a gyengédséget és a békét, Jézus édesanyját követve” – e kérésekkel fordul Ferenc pápa a Buenos Aires-i fiatalokhoz videóüzenetében.

A gazdag ifjú, a tékozló fiú és a halott ifjú példáját, valamint Mária alakját állította az argentin fiatalok elé fiatalos, friss nyelvezettel megfogalmazott üzenetében. Azokból a fiatalokból indult ki, akik találkoztak Jézussal: a gazdag ifjú a jó fiútól elvárt hibátlan életével elutasítja, hogy javait a szegényeknek adja, és kövesse a Mestert, mert a világiasság rabja. Pénzével elfordul Jézustól, és szomorúan távozik. A tékozló fiú saját maga akarta írni életét, elutasítva az atyai fegyelmet, hogy jól elszórakozzék, majd megismerte az éhezést. Isten azonban nagyon jó. Kihasználja bukásainkat, hogy szívünkhöz szóljon. Nem számonkéri az ifjút, hanem elgondolkodtatja. Magába mélyed, és visszatér atyjához, aki évek óta várta. Így, nagy meglepetésére, találkozott az irgalmas öleléssel. A halott ifjú esetében édesanyján könyörült meg Jézus, nem a fiún, aki azonban anyjának köszönhetőn feltámadt.

Ferenc pápa nőket is a fiatalok elé állít példaként: Szűz Máriát, aki a gyengédség, a béke és az öröm hordozója. A nő életet és gyengédséget tud adni. Mária, a simogatás, a gyengédség, a szolgálatkészség Asszonya mutasson utat a lányok számára – kéri videóüzenetében a pápa.

Magyar Kurír

You have no rights to post comments