Ennek sohase lesz vége? - Tíz kaszinót indítanának

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. július 15. hétfő

Több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetésére írna ki meghívásos koncessziós pályázatot a nemzetgazdasági tárca. A kormány tíz vidéki kaszinó létesítésének jogát ajánlaná fel.

Varga Mihály gazdasági miniszter levélben kérte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának véleményét a meghívásos pályáztatásról, amelyben több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetését írnák ki.

A levél szerint a meghívásos pályázatban tíz vidéki kaszinó létesítésének jogát ajánlanák fel. A lap szerint a tavaly októbert követő 3 hónapban az állam 3,2 milliárd forint adóbevételtől esett el az intézkedés miatt, amelynek nyertese a három nagy kaszinó volt. Az azokban működő pénznyerő automaták bevétele tavaly az előző évinek majd a háromszorosa lett. A tárca a 10 új kaszinótól évente egyenként 850 millió forint adóbevételre számít.

A levél szerint azok, akik eddig is hódoltak szerencsejáték-szenvedélyüknek, most kisebb részben külföldön, illetve az interneten, nagyobb részben az illegális piacon játszanak tovább.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a liberalizált piac megszüntetése óta több mint 9000 ellenőrzést tartott, ebből összesen csak 137 esetben talált illegálisan működtetett nyerőgépeket.

(MTI)

You have no rights to post comments