Árvízi készültségben a Karitász!

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. június 05. szerda

A Duna mentén napok óta fenyegető áradások miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros egyes területeire veszélyhelyzetet hirdettek a mai napon. A Karitász egyházmegyei szervezetei állandó készültségben várják a riasztást. Országos központunk katasztrófakülönítménye és önkénteseink szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat. Folyamatosan várjuk önkéntesek jelentkezését, akik részt tudnak venni a védekezésben.

Segélyszervezetünk nagy mennyiségben vásárolt ivóvizet, amelyet a legkritikusabban érintett területekre szállítunk. Emellett lapátokkal, gumicsizmákkal és egyéb szükséges eszközökkel is segítjük a védekezési munkálatokat.

Raktárainkban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac, katonai ágy és ágynemű, hogy kitelepítések esetén segíteni tudjunk a családok elszállásolásában.

A Katolikus Karitász a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében 50 millió forintot szabadít fel a katasztrófa alapjából az árvízi védekezési és mentési munkálatok támogatására!

Kérjük, támogassák munkánkat, hívják 1356-os adományvonalunkat! Hívásonként 500 forinttal segítik árvízi munkánkat.

1356 – Hívjon, hogy segíthessünk!

Katolikus Karitász/Magyar Kurír

You have no rights to post comments