Kétezer babát mentett meg az abortusztól egy orosz pap

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. február 02. szombat
Egy ortodox papnak köszönhetően jelentősen csökkent az abortuszok száma Oroszország azon területén, ahol az atya szolgálatot lát el. Személyes tanácsadása és segítségnyújtása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt évben mintegy 25 százalékkal csökkenjen a Volgográdi régióban a művi vetélések aránya.

Alexis Tarasov atya Voljsk városában kezdte meg életmentő tevékenységét, ahol órákat töltött azzal, hogy meggyőzze a várandós anyákat arról, tartsák meg kisbabájukat. Rendszeresen látogatott kórházakat és egy terhességi kríziscentrumot hozott létre hasonló gondolkodású paptestvéreivel. Szerette volna kiterjeszteni munkáját, ezért a volgográdi helyi hivatalhoz fordult, hogy támogassák az egyházmegyét.
Ennek eredményeképpen jött létre az Anyaságot és Gyermekkort Védő Központ a Raffael Arkangyal Ortodox Orvosi Társaság felügyelete alatt. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján több mint 2000 nő döntött úgy az atya közbenjárása után, hogy megszüli gyermekét.
Alexis atya szerint a módszer egyszerű: olyan képzett és empatikus munkatársakra van szükség, akik teljes odaadással hallgatják meg a nők kétségeit és minden lehetséges információval ellátják őket az abortusz folyamatáról és lehetséges testi-lelki következményeiről.
"Sokszor annyi is elég ezeknek az anyáknak a döntésük felülbírálásához, hogy valakivel nyitottan beszélhetnek", mondja Alexis atya, aki megszervezte azt is, hogy miután az anyák megszülik gyermekeiket, jogi felvilágosítást és ruhát kapjanak, valamint segítséget az otthonteremtésben. "Mindent megteszünk, hogy segítsünk ezeknek az édesanyáknak elkezdeni új életüket, bár ez a hatóságok támogatásának hiányában sokszor igen nehézkes", teszi hozzá a pap, akit munkássága elismeréseképpen nemrég a World Congress of Families (Családok Világkongresszusa) tüntetett ki.
(csaladhalo.hu)

You have no rights to post comments