Templomokat támadtak meg karácsonykor Ausztriában és Franciaországban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. január 08. kedd
Az Európai Keresztények Elleni Intolerancia és Diszkrimináció Megfigyelő Központjának tájékoztatása szerint 2012 decemberében Ausztriában és Franciaországban istentiszteleti helyek elleni gyújtogatásra került sor.

December 23-án az alsó-ausztriai Amstetten kisvárosban három templomot gyújtottak fel, amelyek közül egy súlyosan megrongálódott. A gyanúsított fiatalember nem tudott magyarázatot adni tettére.

Franciaországban több keresztény ellenes eset történt. Savoy megye Barby városában december 18-án este felgyújtották a katolikus templomban felállított betlehemi jászolt. A sekrestyés jelentése szerint nem az első alkalom, hogy támadás érte a templomot. A gyújtogatás utáni nap a plébániához tartozó szülők és gyermekek újjáépítették a betlehemi jelenetet.

Frejus-ben a helyi plébánia fából faragott betlehemi jelenete szenvedett súlyos károkat a vandalizmus következtében. A karácsonyi időszak egyik éjjelén a kompozíció Szűz Mária- és József-fafigurájának levágták a fejét. Az elkövetők ismeretlenek.

St-Germain-en-Laye településén Szent Genovéva szobrát rongálták meg december 16-án. A szent alakját védő üvegtartót összetörték, megkárosítva a szobrot is.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

You have no rights to post comments