"Egy közülünk" - nemzetközi aláírásgyűjtés a magzatokért!

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2013. január 07. hétfő

Nemzetközi aláírásgyűjtés indult a magzati élet védelmében, az Európai Unió felé. célja, hogy az Európai Unió illetékességébe tartozó ügyekben a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez, a méltósághoz és az integritáshoz való jog. Interneten keresztül is aláírható - mellékeljük a levelet:

Az emberi élet a fogantatással kezdődik.

A magzat él, dobog a szíve, fájdalmat érez és mosolyog,

mint bárki közülünk.

Kedves Barátunk!

Az EGY KÖZÜLÜNK Európai Polgári Kezdeményezés már az interneten keresztül is aláírható a www.egykozulunk.hu oldalon az Aláírom fülre kattintva!

Mi az Európai Polgári Kezdeményezés?

Az Európai Polgári Kezdeményezés célja, hogy 1 millió európai polgár közvetlenül kérje fel az Európai Bizottságot, hogy az Unióhoz tartozó ügyekben a polgárok kérésére jogszabályt alkosson.

Mire irányul az EGY KÖZÜLÜNK Európai Polgári Kezdeményezés?

Az Európai Unió illetékességébe tartozó ügyekben a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez, a méltósághoz és az integritáshoz való jog.

 

Miért írjam alá?

- Mert ami neked most 20 másodperc, az másoknak a jövőbeni megszületés esélyét jelentheti.

- Mert az Európai Unió történetében ez az első alkalom, hogy a polgárok közvetlenül beleszólhatnak a kontinens jövőjének alakításába.

- Mert egy olyan horderejű kérdésről van szó, ami nem kevesebbet tűz ki célul, minthogy a legkisebbeket, a legkiszolgáltatottabbakat is illesse meg az élethez való jog.

- Mert egy történelmi jelentőségű, 27 európai országban egy időben zajló emberi jogi vállalkozás részese lehetsz.

Mi lehet a kezdeményezés eredménye?

Elérhetjük, hogy az Európai Unióban közpénzekből ne támogassanak embrionális életek elpusztításával járó kísérleteket és más tevékenységeket.

Mit kell most tennem? Hol írhatom alá?

Interneten keresztül a www.egykozulunk.hu oldalon, vagy papír alapon kizárólag az Európai Bizottság által jóváhagyott formanyomtatványon, melyet csatoltan küldök.

Az aláírt formanyomtatványt postafordultával kérjük elküldeni a

2890 Tata, Postafiók 75 címre legkésőbb 2013. Anyák napjáig (május 5.)!

Fontos! A kitöltött aláíróívek fenti címre történő elküldésének elmulasztása az adatok illetéktelen felhasználásának minősül, és jogi eljárást vonhat maga után.

Kik állnak a kezdeményezés mögött?

Az Európai Polgári Kezdeményezés a polgárok alulról szerveződő civil akciója. Európa szerte önkéntesek, szülők, nagyszülők, fiatalok és idősek szervezik a gyűjtést. Magyarországon is számos civil szervezet csatlakozott az aláírásgyűjtéshez.

A magyarországi mozgalom koordinációját az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület munkatársai vállalták magukra. www.egyuttazeletert.hu


Ha szeretnél önkéntesként részt venni ebben a történelmi vállalkozásban, akkor várjuk jelentkezésedet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen! Hogy minél többekhez eljuttathassuk az üzenetet, anyagi támogatásra is szükségünk van. Pénzbeli felajánlásokat az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület bankszámlájára várunk

"Egy közülünk" megjelöléssel: 10700718-47932007-51100005

Frivaldszky Edit

Együtt az Életért

Közhasznú Egyesület

You have no rights to post comments