Az EU fővárosában tilos a köztéri karácsonyfa

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. november 23. péntek
Hogy az idei karácsony elmarad-e Brüsszelben azt még nem tudni, de hogy a köztéri karácsonyfa-állítást betiltották a város vezetői, az ma már biztos. Így aztán hosszú évszázadok után 2012-ben a város főterén a feldíszített fenyőfa helyett, egy tévéképernyőkből összerakott, 25 méter magas "elektronikus téli fa" nevű installáció lesz látható. A "műalkotás" a tervek szerint ötféle kompozícióban fog majd világítani, de lehetőség lesz arra is, hogy potom 4 euróért az érdeklődők felmásszanak rá, és "onnan élvezzék a kilátást a városra".
Történik mindez természetesen a szent pollkorrektség, pontosabban a mérhetetlen idiotizmus jegyében. A város vezetői ugyanis azzal indokolták a döntésüket, hogy a fenyőfa, mint a kereszténység egyik jelképe, sértheti a más vallású polgárok érzéseit.
 Az persze nem nagyon aggasztotta őket, hogy a keresztények érzéseit mi sértheti, és az sem okozott különösebb gondot a számukra, hogy az őslakosok körében a döntésük felháborodást keltett. Semmi nem számított, semmi más cél nem lebegett a szemük előtt csak egy degenerált világfelfogás ráerőltetése a többségi társadalomra.
Erről szól manapság Európa, erről szól ma a felvilágosult és demokratikus Európai Unió. Kiüresíteni mindent, ami értékkel bír, lebontani a tradíciókat, a gyökértelenséget propagálni. De az egészben talán nem is ez a legszomorúbb, talán nem is ez a legdöbbenetesebb, sokkal inkább az, hogy nincs senki, nincs egyetlen ország sem, ahol tömegek mondanák ki egyszerre: elég volt.
Eddig a levélben kapott írás. A Magyar Kuriron olvasható cikk szerint a döntést a muzulmánok érzékenységével magyarázták. "Egy 2008-as tanulmány szerint Brüsszel lakosságának már a 25,5 százaléka muszlim. Két muzulmánt be is választottak a városi tanácsba, ők ketten az előző hónapban a saríjára alapozott állammá akarták tenni Belgiumot."
Így van ez.
 

You have no rights to post comments