800 hitoktatót küldött misszióba a havannai érsek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. október 09. kedd
A havannai f?egyházmegye 800 hitoktatója kezdte meg misszióját Jaime Ortega bíboros érsek ünnepi szentmiséjét követ?en.

A hitoktatók missziója az új evangelizáció és a hit éve jegyében kezdődött meg, amelyet XVI. Benedek pápa október 11-én nyit meg ünnepélyesen Rómában.

Ortega bíboros szentbeszédében emlékeztetett Benedek pápa szándékára, amellyel a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50., és a Katolikus Egyház Katekizmusa megjelenésének 20. évfordulójára kíván emlékezni a hit éve során.

"A Szentatya kívánsága, hogy a hit évében tanulmányozzák és hirdessék a keresztény közösségekben a katekizmust, amely hitünk gazdagságát, összefüggéseit, a vele járó kötelezettségeket foglalja magába. Ezáltal tudunk hatékonyan tevékenykedni Istennel együtt embertársainkért, az egyházért és a világért" – mondta a havannai bíboros érsek.
A kubai fővárosban, Havannában 211 hitoktatói központ működik, ahol szerzetesek és világi hívek együtt tesznek személyes tanúságot hitükről az embereknek. Ortega bíboros az ünnepi szentmisén mondott homíliájában hangsúlyozta: „életünkkel és személyes példánkkal kell megszólítanunk embertársainkat, amely nagyban befolyásolja az Egyház küldetését, hithirdetői tevékenységét”.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

You have no rights to post comments