A skóciai püspökök a hagyományos házasság védelméért küzdenek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. augusztus 29. szerda
A kezdeményezést a skót püspöki konferencia vasárnap hirdette meg. A püspökök lelkipásztori levelét, amelyben a házasságot egy férfi és egy n? szövetségeként értelmezik, az ország ötszáz katolikus templomában olvasták fel. Ezzel tiltakozik az egyház a kormány által bejelentett törvénytervezet ellen, amely 2015-t?l lehet?vé tenné az azonos nem?ek házasságát - írta a Vatican Insider.

„Megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük a házasság védelmében nyújtott támogatásotokat, és reméljük, továbbra is tenni fogtok az újraértelmezés ellen. A házasság egy férfi és egy nő egyedülálló, életre szóló egysége” – áll a püspökök üzenetében, amelyet Keith O’Brien bíboros, Edinburgh érseke, a püspöki kar elnöke írt alá. Hozzáteszik: „már korábban is kifejeztük mély csalódottságunkat azzal kapcsolatban, hogy a skót kormány úgy döntött, újraértelmezi a házasságot, és törvényesíti az azonos neműek házasságát”

Kifejtették: „az egyház tanítása a házasságról egyértelmű, és nem helyes, hogy a kormányok, a politikusok vagy a parlamentek azt keresik, miként változtathatnák meg vagy rombolhatnák le ezt a valóságot”.

Keith O’Brien bíboros bejelentette a Házasság és Család Nemzeti Bizottságának felállítását, amely „a házasság valódi természetét hivatott elősegíteni”, és amely felvértezi a családokat arra, hogy megerősítsék és támogassák a házasság intézményét.

MTI/Magyar Kurír

You have no rights to post comments