Válogatás nélkül pusztítanak - háborús hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. szeptember 25. szerda

Sűrűn lakott városrészek bombázása; civilek és foglyok tömeges és szisztematikus kínzása; civil infrastruktúra bombázása, mindenütt halálos áldozatok... hírek + ima a békéért:

- Az orosz erők szeptember 24-én csapást mértek Harkivra, Ukrajna második legnagyobb városára, legalább három ember meghalt és 31 ember megsebesült. Oroszország irányított légibombákkal bombázta a várost, sűrűn lakott városrészeket célozva – jelentette helyi idő szerint délután fél négy körül Ihor Terehov, Harkiv polgármestere. A település négy kerületét érte támadás. Emberek rekedtek a romok alatt, a mentőszolgálatok folytatják a keresési és mentési műveleteket a helyszínen – tette hozzá a kormányzó.

- Az Ukrajnával foglalkozó független nemzetközi vizsgálóbizottság új bizonyítékokat talált az ukrán civilek és hadifoglyok tömeges kínzására – írja az Ukrinform. „A kínzást közös és elfogadható gyakorlatként, a büntetlenség érzetével alkalmazták” – jelentette ki az ENSZ bizottsága.
Mint írják az orosz hatóságok kínzásokat követtek el azokban az ukrajnai régiókban, ahol területeket vontak ellenőrzésük alá, és az új bizonyítékok megerősítik a Bizottság korábbi megállapítását, miszerint az orosz hatóságok által elkövetett kínzások széles körben elterjedtek.
A Bizottság további közös elemeket azonosított az orosz hatóságok által alkalmazott kínzásokban, megerősítve korábbi megállapítását, miszerint a kínzások szisztematikusak voltak. A Bizottság szerint az egyik közös jellemző a szexuális erőszak – főként a férfi áldozatokkal szembeni – visszatérő volt szinte valamennyi fogvatartási központban. A fogvatartottak vallomásai szerint egyes létesítményekben a magasabb rangú orosz hatóságok elrendelték, eltűrték, vagy nem tettek semmit az ilyen bánásmód leállítása érdekében.

- Brutális támadást hajtott végre az orosz hadsereg Zaporizzsjában, melynek áldozatai száma reggelre elérte a 16-ot. „Zaporizzsjában 13 ember sérült meg az orosz támadások következtében: hét nő, öt férfi és egy 15 éves fiú” – közölte Ivan Fedorov, a Zaporizzsjai Területi Katonai Közigazgatás vezetője. Később pontosította az adatokat, és arról adott hírt, hogy a sebesültek száma 16-ra emelkedett. Közülük négyet kórházba szállítottak. Négy nő közepesen súlyos állapotban van kórházban. A többi áldozatot otthon ápolják – közölte a tisztségviselő.
A rendőrség hozzátette, hogy szeptember 22-én 22:19 és 23:04 között az orosz megszállók 7 támadást indítottak rakétavetővel a régióközpont és a járás ellen. Az ellenséges lőszerek a civil infrastruktúrát érték. Reggel 7 óráig 13 lakóépület, 2 oktatási intézmény és 5 jármű sérüléséről érkezett bejelentés.
Fedorov szerint az orosz erők az elmúlt nap folyamán a Zaporizzsjai területen 12 településre 363 csapást mértek.
A hatóságokhoz 95 bejelentés érkezett lakóépületek és az infrastruktúra megrongálásáról, de áldozatok nem voltak.

- Oroszország összesen több mint 900 irányított légibombát és mintegy 400 Sahídet, továbbá közel 30 különböző típusú rakétát vetett be a héten – írja az Ukrajinszka Pravda.

- „Újabb szörnyű ellenséges támadás Krivij Rih ellen. Az éjszaka közepén, amikor a város aludt. Már 3 halottról tudunk, köztük egy gyermekről. Őszinte részvétünk a családoknak. Vannak sebesültek is. Családi házak is megrongálódtak. - Orosz megszállók rakétatámadást indítottak Krivij Rih városának lakott területe ellen, a romok alatt még emberek lehetnek – írja az Unian. - Újabb terrortámadás az oroszok részéről. Továbbra is folytatjuk a város lakóövezetét ért rakétatámadás következményeinek felszámolását. Minden mentő-, közmű- és egészségügyi szolgálat részt vesz a munkában – mondta Olekszandr Vilkul, a város védelmi tanácsának vezetője.

- Egy 12 éves kislány és egy 25 éves nő halt meg, míg egy 4 éves kislány és egy 25 éves férfi súlyosan megsebesült, miután az orosz hadsereg kamikaze drónokkal támadta Nyikopolt – írja az Ukrajinszka Pravda Szerhij Liszak Telegram-posztja alapján. „Az embertelen támadók egy drónt küldtek egy autóba, amelyben civilek ültek. Az áldozatok kórházba kerültek, a sérült kislány kritikus állapotban van. Mindketten megkapják a szükséges orvosi ellátást” – mondta a katonai közigazgatás vezetője.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments