Háborús hírek + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. szeptember 20. péntek

Áram nélküli kemény télre lehet számítani; idősek otthonát ért támadás; orosz drónok Románia felett... - hírek + ima a békéért:

- Az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő missziója által megkérdezett szakértők előrejelzése szerint Ukrajnában az áramkimaradások télen naponta 4-18 órán át tartanak majd – írja az Ukrajinszka Pravda.
Az idei tél nagyon kemény lesz. Az emberek valószínűleg rendszeres áramkimaradásokkal fognak szembesülni az egész országban. Minden újabb támadás, amely tartósabb áramkimaradásokat eredményez, katasztrofális következményekkel járhat – mondta Daniel Bell, a misszió vezetője. Hozzátette, hogy a támadások következményei tartósak lesznek, és komplex megközelítést igényelnek. „A nemzeti és nemzetközi partnereknek egyesíteniük kell a kritikus infrastruktúrák helyreállítására irányuló erőfeszítéseket, és felelősségre kell vonni a károkozókat” – mondta.
A jelentésben az orosz támadások hosszú távú következményeit az energetikai létesítményekben tett látogatások, a műszaki szakértőkkel, az energetikai vállalatok képviselőivel, a helyiekkel és a tisztviselőkkel készített interjúk eredményei alapján írták le.

- Idősek otthonát ért orosz támadás szeptember 19-én Szumi városában, egy ember meghalt és legalább 12 ember megsérült – jelentette az ukrán belügyminisztérium a The Kyiv Independent szerint.
Volodimir Artjuh kormányzó szerint az intézményben összesen 211 idős ember élt, összesen 147 embert evakuáltak. Az embereket új, előkészített helyekre költöztetik. Orvosi és pszichológiai segítségre van szükségük - fogalmazott a kormányzó az országos televízióban. „A támadás délután történt, az emberek éppen ebédeltek vagy pihentek, és sokkot kaptak” – tette hozzá.
Oroszország fokozta támadásait a határ menti Szumi terület ellen, amit a hadsereg az augusztus elején indított kurszki hadműveletben elért ukrán sikerre adott válasznak tekint. Az ukrajnai hatóságok a térségből összesen 45 ezer lakos evakuálását tervezik.

- Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújának kezdete óta már többször zuhantak le orosz drónok roncsai Romániában, az ukrán határ közelében. Különös aggodalomra ad okot, hogy nemrég egy orosz drónt láttak a román Duna-delta felett repülni, mintegy 45 kilométerre az ukrán határtól. A román F–16-os vadászgépek azonnal felszálltak, és addig kísérték az objektumot, amíg az el nem érte az ukrán légteret. Azóta a romániai politikusok és a hadsereg vitatkoznak arról, hogy szükség van-e törvénymódosításokra ahhoz, hogy a saját légterükben ellenséges drónokat lőhessenek le.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments