Több mint 150 bányász rekedt a föld alatt orosz támadások miatt + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. szeptember 13. péntek

Százötvenegy bányász rekedt a föld alatt a Dobropillia bányában a Donyeck megyében végrehajtott orosz támadások miatti áramszünet következtében – idézi a Kyiv independent Mihajlo Volinecet, az Ukrán Bányászok Szakszervezetének elnökét. Három vöröskeresztes munkatárs pedig meghalt, miközben segítettek a rászorulóknak...

A Donyeck megyében Pokrovszktól mindössze 20 kilométerre fekvő város az elmúlt néhány évben az orosz erők fő célpontja volt. A csapások megszakították az áramellátást Dobropilliában és a közeli településeken, köztük a szénbányákban. Az áramszünet a bányák elgázosodását és elöntését is okozta.
Vadim Filaskin kormányzó szeptember 12-én jelentette , hogy legalább egy ember meghalt, hat másik pedig megsérült Donyeck megyében az elmúlt napon végrehajtott orosz csapások következtében.

- A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) megerősítette, hogy három munkatársa meghalt, amikor a térségben tervezett frontvonalbeli segélyosztás helyszínét lövések érték. A Vöröskereszt közölte, hogy csapata arra készült, hogy fát és szénbrikettet osszon a rászoruló háztartásoknak, ezzel segítve a télre való felkészülést. A Vöröskereszt szerint a támadásban két másik munkatárs is megsérült, hozzátéve, hogy a segélyosztás „nem kezdődött meg, és a robbanás nem érintette a lakosokat”. A Vöröskereszt kiemelte, hogy csapatai rendszeresen jelen vannak a donyecki régióban, és járműveiket egyértelműen a Vöröskereszt emblémájával jelölik. Az ENSZ ukrajnai humanitárius missziója szerint 2023-ban 50 segélymunkás halt meg vagy sérült meg Ukrajnában, köztük 11-en szolgálat közben. Az ICRC csütörtöki nyilatkozatában felszólított „a nemzetközi humanitárius jog tiszteletben tartására, beleértve minden lehetséges óvintézkedés megtételét annak biztosítására, hogy a humanitárius tevékenységet végzők ne váljanak célpontokká”.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

 

You have no rights to post comments