A háború valósága - hírek + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. szeptember 10. kedd


Ukrán család az orosz terrorbombázás előtt, és után - csak a férfi maradt életben... + tűzvész Csernobilban + tiltott vegyi fegyvereket vetettek be - hírek + ima a békéért:

- Moszkva tiltott vegyi fegyvereket vet be a fronton - Az ukrán fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi hírszerzői tavaly február óta 4035 olyan esetet rögzítettek, amikor orosz csapatok veszélyes vegyi anyagokkal töltött különleges lőszereket vetettek be Ukrajnában, idén augusztusban pedig 447 ilyen eset volt – hozta nyilvánosságra az ukrán hadsereg támogató erőinek parancsnoksága hétfőn a Facebookon.
A parancsnokság részletezte, hogy számos esetben vetettek be ukrán csapatok ellen tömegoszlatásra kifejlesztett K–51 és RG–VO vegyi gránátot, amelyet tilos háborús fegyverként használni. Emellett a feljegyzett esetek többségében azonosítatlan veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó lőszereket vetettek be – írja az MTI.

- Ismét tűz ütött ki a Kijevi régióhoz tartozó csernobili zónában, ahol már második napja csaknem négyszáz tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat - hozta nyilvánosságra hétfőn a Telegramon az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.
„A Kijevi régióban folytatódik a nyílt területen keletkezett tűz elhárítása, jelenleg az ország különböző részeiből érkezett 399 tűzoltó 103 berendezéssel dolgozik a lángok megfékezésén” - írta a katasztrófavédelem. Hozzátették, hogy erdészeti gépeket, valamint buldózereket, traktorokat is bevontak az oltásba.
Az erős szél miatt a tűz gyorsan terjed új területekre - emelte ki a szolgálat. Viktorija Ruban, a katasztrófavédelem regionális részlegének szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportál kérdésére válaszolva tisztázta, hogy ismét a csernobili zónában ég a növényzet.
„Igen, ez egy új tűzfészek a csernobili zónában. Néhány napja már eloltották a tüzet” – magyarázta. Szeptember 3-án arról számoltak be, hogy a csernobili övezetben ég az erdő, a tűz körülbelül húsz hektárnyi területre terjedt ki. A csernobili övezetben, ahol újra fellobbantak a lángok, mostanra több mint 2600 hektárnyi területet borított be a tűz, ugyanakkor a radioaktív háttérsugárzás – a hatóságok szerint – nem haladja meg a szokásos szintet.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments