Lekapcsolták a megszállás alatt lévő atomerőművet + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. augusztus 24. szombat

Az augusztus 22-i orosz támadások után lekapcsolták az ukrán energiahálózatról az oroszok által megszállt Zaporizzsjai Atomerőművet – közölte az Energoatom atomenergetikai vállalat augusztus 23-án a The Kyiv Independent szerint.
A vállalat jelentése alapján a létesítmény ezzel áramszünetközeli, üzemműködést veszélyeztető helyzetbe került.

A zaporizzsjai atomerőmű – mint Európa legnagyobb ilyen létesítménye – 2022 márciusa óta áll orosz megszállás alatt. Az orosz–ukrán háború elmúlt két évében az erőművet többször is lekapcsolták az ukrán elektromos hálózatról az ország energetikai infrastruktúrája elleni orosz támadások miatt.
Az erőművet most egy távvezeték köti össze az ukrán áramhálózattal. A létesítmény nukleáris biztonsági helyzete tovább romlott a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség augusztus 17-i jelentése szerint. (index.hu)

Könyörögjünk: Drága Istenünk! Kérünk adj tőled való vezetőket az élet minden területén, a nem tőled valókat pedig távolítsd el! Szabadíts meg minket minden megszálló hatalomtól, antikrisztusi vezetőtől és hozd el a békét szívünkbe, családunkba, közösségeinkbe, munkahelyeinkre, adj békét békét egyházunkban és hazánkban és az egész világon! Jöjj Uram és cselekedj, mert nélküled elveszünk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments