Minden nap újabb szörnyűségek - hírek + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. július 02. kedd

Másodjára is elrabolt újságírónő; városok bombázása, iskolák, kulturális központok, lakónegyedek pusztulása, az áldozatok között nők és gyerekek... háborús hírek + ima a békéért:

- Másodjára is elraboltak az oroszok egy ukrán újságírót - A Herszoni régióban lévő Kahovka város vezetése bejelentette, hogy egy helyi újságírót, az 54 éves Zsanna Kiszelovát már másodjára rabolták el az oroszok – írta az MTI. Kiszelova – aki a egyik helyi lap szerkesztője – pár napja tűnt el otthonából, és azóta nem tudnak a hollétéről. Az újságírónőt 2022 szeptemberében egyszer már elrabolták, akkor az oroszok csaknem egy hónapig tartották fogva.

- Hétfő délelőtt az orosz erők tüzérséggel támadták Ukrajinszk városát a Donyecki területen, melynek következtében meghalt egy 65 és egy 70 éves nő, valamint megsérült nyolc ember – írja az Ukrajinszka Pravda. - Kora reggel az oroszok Uraganokkal lőtték a várost, a lakott területet érte támadás. Két nő – egy 65 és egy 70 éves – meghalt – közölte Vadim Filaskin, a Donyecki Területi Állami Adminisztráció elnöke. Az előzetes információk szerint 10 toronyház és egy közigazgatási épület sérült meg. Filaskin arra is felszólította az embereket, hogy hagyják el a régiót. A Donyecki területen mindennap újabb és újabb áldozatai vannak az orosz háborús bűnöknek. Veszélyes itt maradni! Légy felelős! Menekülj el – írta a közigazgatási vezető.

- Hétfő reggel az orosz csapatok légibombákat dobtak le a Kurili kistérségre – a Harkivi terület Kupjanszki járásában –, melyek az iskolát és a kulturális központot találták el – írja az Ukrajinszka Pravda. - Ma reggel hat óra körül az ellenség légibombákat dobott a Kupjanszki járás Kurili kistérségének frontvonali településére, amely egy oktatási intézményt, egy kulturális központot és a lakóövezetet célozta meg, és pusztítást okozott – olvasható a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) közleményében.

- Vasárnap reggelig több csapást is mértek az orosz erők a Zaporizzsjai területen fekvő Vilnyánszk városára. A támadásokban összesen harminchat ember sérült meg, és heten vesztették életüket. A rendőrség közleménye szerint az áldozatok között három férfi, három gyermek és egy nő van – számolt be az Ukrajinszka Pravda. - A 36 sebesült közül kilenc gyermek. Az ukrán hírportál megjegyzi, hogy a rakéták két magas épületben és 12 üzlethelyiségben tettek kárt, míg tovább hét autót megsemmisítettek.

- Legkevesebb tizenkét ember halt meg Kelet-Ukrajnában orosz támadásokban - Legkevesebb tizenkét ember halt meg szombaton Ukrajna keleti és déli részén orosz támadásokan – közölték az ukrán hatóságok. A délkelet-ukrajnai Zaporizzsjától nem messze fekvő Vilnyanszkban hét ember halt meg – köztük két gyermek – és legkevesebb tíz másik megsebesült – közölte a Zaporizzsja megyei állami közigazgatás vezetője, Ivan Fedorov a Telegram üzenetküldő portálon közzétett videóban. A támadást délben, munkaszüneti napon, a városközpontban hajtották végre, ahová az emberek pihenni mentek, és nem voltak katonai célpontok – mondta a kormányzó. A támadásban infrastrukturális létesítmények, egy bolt és lakóházak is megrongálódtak.

- Dnyipro városában egy ember meghalt, tizenketten megsebesültek, a Donyeck megyei New York (Niu-York) faluban öt ember megsebesült. Zarine faluban az oroszok három embert öltek meg – közölte Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó az MTI tájékoztatása szerint.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments