Földig rombolt ország - hírek + ima békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. június 28. péntek

Nehéztüzérséggel és termobárikus bombákkal lőtt, bombázott városok, hogy mindent maguk alá temessenek a megszálló katonák előtt - hírek + ima a békéért:

- Meghökkentő videón az orosz pusztítás, a földdel teszik egyenlővé az ukrán várost - Nehéztüzérségi rendszerrel támadják az oroszok Csasziv Jart, a Danilo királyról elnevezett 24. ukrán dandár katonái videón mutatták meg, hogyan csapnak le az oroszok. A leghevesebb harcok a Sziverszkij Donyec–Donbas csatorna térségében folytatódnak – közölték.
Az ukrán katonaság kiszorítása érdekében az oroszok Szolncepok nehéztüzérségi rendszereket használnak a város elpusztítására. A TOS–1A rendszerek, amelyek termobár robbanófejeket használnak, jelentős pusztító hatással rendelkeznek, mivel sokkal nagyobb pusztító erejük és robbanáshullámuk van, mint az azonos méretű hagyományos robbanóanyagoknak – ismertettek a rendszer veszélyességét.

- Június 26-án reggel az orosz csapatok FAB–500-as bombát dobtak a donyecki területen lévő Selydove városára, amely jelentős pusztítást okozott – írja az Ukrajinszka Pravda. Az orosz csapatok folytatják Selydove község mindennapos bombázását. 2024.06.26-án, [helyi idő szerint – A szerk.] körülbelül 04:10-kor az orosz csapatok FAB–500-as bombát dobtak a városra – közölte a város katonai közigazgatása a Telegramon. Jelentések szerint az Állami Sürgősségi Szolgálat épülete, hat ötemeletes épület és 37 magán-lakóépület, valamint egy személygépkocsi szenvedett károkat. Információk alapján senki sem sérült meg a támadásban.

- Harkivban csaknem 800 oktatási intézmény semmisült meg teljesen vagy részben, ezért Ihor Terekhov, Harkiv polgármestere levélben fordult António Guterres ENSZ-főtitkárhoz és Audrey Azoulayhoz, az UNESCO főigazgatójához, és arra kérte őket, hogy segítsenek megállítani a Harkiv régiót ért orosz támadásokat – írja az Ukrinform.
A levélben az áll, hogy Oroszország erőszakkal elégíti ki a vezetés ambícióit és teljesen figyelmen kívül hagyja a nemzetközi jogot.
Az elmúlt évszázadban Harkiv világszerte a diákok és a kreatív értelmiség városaként vált ismertté, ahol számos oktatási és tudományos intézmény található. A teljes körű háború kitörése után azonban 796 oktatási intézmény, 271 kulturális intézmény, 52 sportlétesítmény, 34 park és tér teljesen vagy részben megsemmisült – olvasható a levélben. A polgármester megjegyezte azt is, hogy a gyerekek kénytelenek föld alatti iskolákban tanulni a bombázások miatt. „Ukrajna területén az agresszor állam lehetetlenné teszi az ENSZ oktatási programjainak megvalósítását. Ami most Harkivban történik, az nem csak a harkivi lakosokat és nem csak Ukrajnát fenyegeti. Oroszország tettei kihívást jelentenek, fenyegetést jelentenek az egész emberiség jövőjére nézve” – hangsúlyozta a polgármester.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments