Háborús hírek + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. június 18. kedd

Ötvenezer ember veszítette el eddig valamelyik végtagját a háborúban; több, mint 12 ezer civil halott; tűz alá vett mentőorvosok; túlterheléses támadás álhírekkel... hírek + ima a békéért:

- Ötvenezer ember veszítette el eddig valamelyik végtagját a háborúban - Egyre több súlyos sebesültje van a háborúnak, Kárpátalján több mint tízezer embernek van szüksége protézisre – írja a Kárpáti Igaz Szó. A beszámoló szerint naponta 40–80 beteg jelentkezik valamelyik ukrán kórházban kritikus sérülésekkel, a becsült számadatok szerint húsz- és ötvenezer között van azok száma, akik a háború kezdete óta elveszítették valamely végtagjukat.

- Andrij Kosztyin ukrán főügyész nyilvánosságra hozta, hogy csak a megerősített adatok szerint az orosz megszállók több mint 12 ezer civilt, köztük 551 gyereket öltek meg mostanáig a bő két éve tartó háború alatt. Hozzátette, hogy az ukrán hatóságok már csaknem 130 ezer, orosz megszállók által elkövetett háborús bűncselekményt dokumentáltak, köztük 301 szexuális erőszakot – adta hírül az MTI.

- Az ukrán egészségügyi minisztérium a Facebookon arról tájékoztatott, hogy az orosz erők a keleti Harkiv megyében mentőorvosokat vettek tűz alá, amikor egy 17 éves lányhoz érkeztek ki. A támadás következtében egy terhes nő, egy gyermek és egy férfi megsérült. Vadim Filaskin, a szomszédos Donyeck megye kormányzója arról adott hírt, hogy régiójában egy nap alatt tíz polgári lakos sebesült meg orosz támadásokban.

- Moszkva hadművelete egész Európát tőrbe ejtheti: Gyakorlatilag túlterheléses hadműveletben lepi el álhírekkel az európai sajtót Oroszország – írta az Unian az Euronewsra hivatkozva. Olyan oroszbarát ügynökök vesznek részt az akciókban, akik az álhírek tényleges ellenőrzésére kérik meg az újságírókat rövid határidővel. A kutakodás során adnak nekik támpontokat is, így a szakembereknek egyre hihetőbbé válnak, minél mélyebbre ásnak a sztoriban. Ez pedig nem vezet máshová, mint hogy ingyen reklámot csinálnak a dezinformációnak.
A jelenséget Ukrajnában, Franciaországban és Németországban is megfigyelték már. Az eddigi számok alapján:
    800 médiumot támadtak meg,
    2400 tweettel
    és 200 e-maillel.
A svájci világtalálkozót megelőző éjszaka például már mesterséges intelligenciát is bevetettek: 120 ezer bejegyzés jelent meg egyszerre a nyugati közösségi oldalakon világsztárok fotójával, hamis idézetekkel. Többek között Jennifer Aniston, Scarlett Johansson és Alain Delon képeit is felhasználták.

Könyörögjünk: Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, kérünk, hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét Ukrajnának és Oroszországnak, Izraelnek és a palesztinoknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól és minden megszálló hatalomtól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments