A háborúban minden pusztul - hírek + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. június 13. csütörtök

Több, mint 50 milliárd dolláros kár az energiaszektorban; Harkiv pusztulása; lakóövezet bombázása bosszúból... hírek + ima a békéért:

- Oroszország teljes körű inváziója csaknem 56,2 milliárd dolláros kárt okozott Ukrajna energiaszektorának – derült ki a Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) jelentéséből. Az energiaszektor közvetlen kárt és közvetett pénzügyi veszteséget szenvedett, a helyreállítási folyamatokhoz és a teljes újjáépítési munkálatokhoz pedig további 50,5 milliárd dollárra van szükség.
A legnagyobb veszteséget
    a villamosenergia-termelő létesítmények (8,5 millió dollár),
    a fő villamosenergia-átviteli vezetékek (2,1 milliárd dollár),
    az olaj- és gázipari infrastruktúra (3,3 milliárd dollár)
pusztulása okozta.

- Ihor Terehov, Harkiv polgármestere nemzetközi segítséget kért a város újjáépítéséhez Berlinben. Az MTI beszámolója szerint Harkiv polgármestere elmondta, hogy a hetek óta tartó orosz légicsapások súlyos pusztítást végeztek a városban. Több mint tízmilliárd eurós károkról számolt be a polgármester.
Terehov hangoztatta, hogy az orosz erők a polgári infrastruktúrát támadják gyerekeket, nőket és férfiakat ölve meg. Harkiv város polgármestere kijelentette, hogy Ukrajna kitart. Hozzátette, hogy az újjáépítése alatt jobbá és biztonságosabbá akarják tenni a várost. Hétfőn nap közben az orosz erők újabb csapást mértek Harkiv városára, a támadásban előzetes értesülések szerint heten megsebesültek.

Oroszország szerda délután rakétatámadást indított Krivij Rih - ahonnan Zelenszkij származik -, lakóövezeti része ellen.  
Szerda délután észlelték egy gyors célpont repülését Krivij Rih irányába. Nem sokkal később a helyi hatóságok már beszámoltak a város elleni támadásról, de részleteket nem közöltek.
Korábban a Belügyminisztérium nyolc halottról, 21 sérültről és 4 eltűntről számolt be, azonban a legfrissebb adatok szerint a számok tovább nőttek. A minisztérium legújabb jelentése szerint már kilenc halottról és 29 sérültről van tudomásuk.
A sérültek között öt gyerek van.  A mentőakció még mindig tart, így a fenti számok tovább emelkedhetnek – írták.

Könyörögjünk: Béke fejedelme, szentséges Istenünk, békéért esdeklünk! Békét, békét, békét adj a világnak, különben az emberiség elvész a gyűlölet szörnyű poklában! Kérünk szabadítsd meg minket a viszályt keltőktől, háborús uszítóktól, antikrisztusi emberektől és minden megszálló hatalomtól és hozd el a békét, a kiengesztelődés és újjáépítés idejét, mert benned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments