2,5 milliárd keresztényt hoznának össze egy ökumenikus istentiszteletre

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. június 02. vasárnap

Gigantikus vállalkozás: 2,5 milliárd keresztényt hoznának össze egy 25 órás ökumenikus istentiszteletre. Abban, hogy értsék az imákat és a dicséretet, a mesterséges intelligencia segítene.

A történelemben először vállalkoznak arra, hogy a globális keresztény egyház 2,5 milliárd tagját párhuzamos ima és dicséret alkalomra hozzák össze egy 25 órás virtuális és jelenléti gigantikus istentisztelet keretében, mely hat kontinenst ölelne fel, a Gather25 projekt keretében.
Az eseményen a tervek szerint mesterséges intelligenciával biztosítják majd, hogy az élő zene, tanítások, imák, és a remény nemzetközi üzeneteit globálisan, egyidőben hallgathassák és csatlakozhassanak be saját nyelvükön otthonaikban, helyi gyülekezeteikben.
Jennie Allen a Gather25 projekt megálmodója elmondta: "A történelemben ez az első alkalom, hogy az egész egyház össze tud gyűlni. Arra invitáljuk mindazt a 2,5 milliárd embert, akik szeretik Jézust, hogy gyűljenek össze imádkozni, az egyház történeteit meghallgatni és átvenni küldetésüket, hogy misszionáriusokká váljanak, bárhol is élnek, hogy a Föld végső határáig elérjen az evangélium."
Allen elmondta, az inspirációt egy Jézus második visszajövetelével kapcsolatos látásból vette. "Annyira élénk volt. Felkeltem, és eszembe jutott: mit csinálnánk , ha hamarosan visszajönne? Mindenkit összehoznánk a világ minden tájáról, és ugyanarra a küldetésre feküdnénk rá, az útra, amelyre Jézus hívott bennünket."
Az eseményre 2025 március 1-én került majd sor.
(Premier/Hetek.hu)

You have no rights to post comments