Több mint 50 ezer könyv semmisült...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. május 25. szombat

"A tegnapi oroszországi csapás Harkiv régióra, ami embereket ölt és sebesített meg, nyomdát rombolt le és 50 ezer könyvet égetett el, azt mutatja, hogy Oroszország háborúban áll az emberiséggel és a normális élet minden aspektusával." A harkivi Faktor-Druk nyomda csütörtöki bombázása következtében több mint 50 ezer könyv semmisült meg – írja az Ekonomicsna Pravda. A könyvek egy része iskolásoknak szánt tankönyv volt...

A károkban legalább három kiadó érintett, a „Vivat”, a „Klub szimejnoho dozvillja” és „Ranok”.
A Ranok Kiadó, amely elsősorban ukrán iskolák számára nyomtat tankönyveket, jelentős veszteségekről számolt be a csapást követően. „ A Ranok Kiadó több tízezer könyvet helyezett el a Factor-Druknál, ezek sorsa jelenleg ismeretlen. Ez a kiadó teljes példányszámának 15-20 százaléka” – mondta Viktor Kruglov, a kiadó vezérigazgatója.
Egy másik cég, a „Klub szimejnoho dozvillja” ugyancsak érintett a támadásban.
A Faktor-Druk az egyik fő nyomda, amellyel a kiadó együttműködik. Számunkra ez a terrortámadás igazi sokk volt. Egész csapatunk együtt érez az áldozatok hozzátartozóival, és kész támogatni őket, ha a részletek ismertek lesznek – áll a kiadó közleményében.
A károkat és a kiadási tervekre gyakorolt hatást a mai napig nem lehet pontosan felmérni, mivel a következmények felszámolása még mindig folyamatban van.
(index.hu)

You have no rights to post comments