Orosz terrorháború + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. április 22. hétfő

Az utóbbi 24 óra alatt összesen 15 települést ért orosz ágyútámadás a kelet-ukrajnai Harkivi területen – számolt be az MTI.
A támadásban két civil meghalt, hárman megsebesültek – közölte a régió kormányzója, Oleh Szinyehubov vasárnap. A tájékoztatás szerint több épület megsemmisült vagy megrongálódott. Mindeközben ismét orosz légitámadás érte a Donyecki területi Csasziv Jar térségét. A régió ukrán kézen lévő területének legnagyobb városától, Kramatorszktól nem egészen 30 kilométerre fekvő Csasziv Jar az ukrán hadsereg számára fontos vasúti és logisztikai csomópont, Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg parancsnoka pedig a múlt héten azt mondta, az orosz erők a szimbolikus jelentőségű dátumig, május 9-ig el akarják foglalni Csasziv Jart.

Az Institute for the Study of War (ISW) szakértői szerint az orosz erők az Egyesült Államok által Ukrajnának nyújtott új biztonsági segítség megérkezése előtti időszakot kihasználva fokozhatják támadásaikat.
Az Orosz Föderáció június 1-ig 300 000 katona mozgósítását tervezi. Az oroszok a Hegyi-Karabahból kivont csapatokat Ukrajnába helyezhetik át – állítja Julian Röpcke, a Bild katonai elemzője. A békefenntartó erőket, amelyek 2020 ősze óta voltak Karabahban, Oroszország ezen a héten kezdte meg kivonni. A kontingens mintegy kétezer katonát számlált. Nehéz felszereléssel együtt vasúton viszik ki őket Azerbajdzsánból...

Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, békéért esdeklünk! Szabadíts meg minket minden megszálló hatalomtól, antikrisztusi vezetőtől, a háború haszonlesőitől, gyűlöletet, viszályt szítóktól! Add, hogy az orosz katonák is hazatérjenek és megszűnjön Ukrajna pusztítása és az ártatlan emberek megölése! Hozd el a békét az egész világnak, különben mindannyian elveszünk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments