Harkiv "második Aleppóvá” válhat + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. április 18. csütörtök

Harkiv polgármestere, Ihor Terehov arra figyelmeztetett, hogy a város „második Aleppóvá” válik, ha Ukrajna nem tudja megszerezni a hosszú távú orosz támadások megelőzéséhez szükséges légvédelmet – írja a The Guardian.

Ukrajna második legnagyobb városának polgármestere sürgette a Nyugatot, hogy összpontosítson a két éve tartó háborúra. „Szükségünk van erre a támogatásra, hogy megakadályozzuk, hogy Harkov a második Aleppó legyen” – mondta Terehov, utalva arra a szíriai városra, amelyet az orosz és a szíriai kormányerők erősen bombáztak az ország polgárháborújának tetőpontján egy évtizeddel ezelőtt.
Március 22-én az orosz támadások megsemmisítettek egy erőművet a város keleti szélén, valamint annak összes alállomását, egy héttel később a tisztviselők elismerték, hogy a várostól 30 mérföldre délkeletre egy második üzemet is felszámoltak az orosz erők. A bombatámadás után megszakadt az áramszolgáltatás, ami miatt a metró rövid időre leállt. A lakosok elmondása szerint a belvárosban általában napi néhány órányi áramutánpótlás volt.
Ihor Terehov szerint Oroszország taktikát váltott, és megpróbálta megsemmisíteni a város áramellátását és terrorizálni 1,3 millió lakosát lakónegyedek tüzelésével, ahol az emberek órákon át nem tervezett áramkimaradásokat szenvedtek el.

A békétlenség, viszály, háború megöli a szeretetet és romba dönti az egész világot. Ezért kérünk Béke Fejedelme, szentséges Istenünk, hogy hozd el a békét a szívünkbe, békét a családunkba, békét egyházunknak és hazánknak, békét az egész világnak! Szabadíts meg minket a gonosztól! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments