Oroszország szélsőséges jelképnek tekinti Navalnij nevét... + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. március 03. vasárnap

Oroszország négy régiójának bírósága szélsőséges jelképként azonosította Alekszej Navalnij néhai ellenzéki politikus nevét – írta az Ukrajinszka Pravda a First Department, és az OVD-Info emberi jogi projektre valamint az orosz Szabad Európa Rádióra hivatkozva.

A First Department projekt három közigazgatási szabálysértési jegyzőkönyvre hivatkozik, amelyeket a cseljabinszki, krasznodari és murmanszki Navalnij-gyűlések résztvevőinek adtak ki. Korábban arról számoltak be, hogy Uljanovszkban jegyzőkönyvet vettek fel Navalnij megemlítéséről.
A bíróságok közigazgatási letartóztatást rendeltek el a gyűlések résztvevői ellen, mert plakátjaikon Navalnij neve szerepelt. A bíróságok határozatukban arra hivatkoztak, hogy az orosz hatóságok által szélsőséges szervezetként elismert Korrupcióellenes Alapítvány többször is „attribútumként és szimbólumként” használta az Alekszej Navalnij nevét.

Több tucat embert őrizetbe vettek pénteken, Alekszej Navalnij ellenzéki politikus temetésén. - Hogy miért, az nem derült ki a külföldi beszámolókból, az viszont biztos, hogy az eseményen az ukrajnai háborúval kapcsolatban is volt némi demonstráció. Az összegyűltek az esemény egy pontján azt skandálták, hogy „az ukránok jó emberek”.
Az nem meglepő, hogy az orosz ellenzéki közeg Ukrajnával szimpatizál, és elítéli a háborút – az viszont annál inkább, hogy be merték vállalni ezt egy olyan országban, ahol a hadsereg és az ukrajnai „különleges hadművelet” kritizálása is bűncselekmény lehet.

Putyin nem adja fel, Navalnij után újabb merényleteket tervezhet
Christo Grozev bolgár oknyomozó újságíró, a Bellingcat Oroszország-kutatója szerint nem Navalnij volt az utolsó, és Vlagyimir Putyin orosz elnök folytatni fogja a politikai foglyok és az ellenzékiek megölését. Az oknyomozó Mihail Zygar újságírónak adott interjújában megjegyezte, az erről szóló információkat Kremlhez közeli forrásoktól kapta – írja az Unian.
Forrásom Alekszej Navalnij halála után utalt arra, hogy ez nem az utolsó eset. Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, de nagyon tartok attól, hogy Putyin motivációja ezzel a gyilkossággal az volt, hogy bebizonyítsa a Nyugatnak, hogy már nincsenek vörös vonalak, és hogy a saját feltételei szerint tudjon tárgyalni Ukrajnáról – mondta Grozev.
Grozev korábban Jevgenyij Prigozsin orosz oligarcha halálát is megjósolta.

Adj erőt Uram azoknak, kiknek van bátorságuk kiállni a békéért és szembeszállni az antikrisztusi, elnyomó hatalmakkal, mert benned Bízunk! Hozd el a békét minden népnek, mert nélküled leveszünk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments