Karácsony közeledtével sem csitul a háború a szomszédunkban - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. december 23. szombat

Folyamatos dróncsapások; megsemmisült a vöröskereszt raktára is; Akunyin szerint Oroszország már majdnem totális diktatúra, és valószínű, hogy Putyin jobbkeze ölte meg Prigozsint - hírek + ima:

- Közel harminc drónnal támadtak Kijevre pénteken hajnalban a Reuters hírügynökség szerint, szombatra pedig újabb kilenc dróntámadás érte Ukrajnát. Az ukrán légvédelem a huszonnyolc támadó drónból huszonnégyet lőtt le. Decemberben ez már a hatodik ilyen támadás az ukrán főváros ellen. Hasonló dróntámadások voltak jellemzőek emellett az oroszág egyes középső, déli és nyugati részein – közölte az ukrán légierő.

- Megsemmisült az Ukrán Vöröskereszt egyik raktára egy orosz ágyúzás következtében – közölte a szervezet közösségi oldalán. A Sky News szerint a herszoni létesítményben több fontos segélyeszközt tároltak.
Korábban az ukrán állam katasztrófavédelmi szolgálata közölte, hogy a Herszont ért támadásban egy „kritikus infrastrukturális létesítmény”, egy iskola, egy posta épülete és egy raktár is megsemmisült.

- Az egyik legjelentősebb orosz író szerint Oroszország már majdnem totális diktatúra - Borisz Akunyin neves orosz író, akit Moszkva „terroristának” nyilvánított, és aki ellen a héten büntetőeljárás indult, azt mondja, attól tart, hogy a lépések új mérföldkövet jelentenek a Vlagyimir Putyin vezette ország történetében - írta meg a The Guardian.
Putyin rezsimje egyértelműen úgy döntött, hogy egy nagyon fontos új lépést tesz a rendőrségi, autokratikus államból totalitárius államba vezető úton - mondta a száműzetésben élő Akunin az Agence France-Presse-nek adott videóinterjúban.
Az elnyomás kiterjesztése az irodalom területére egy olyan hagyományosan irodalomközpontú országban, mint Oroszország, nagy lépés - fogalmazott.

- Egy neves lap szerint Putyin jobbkeze ölte meg Prigozsint - Vlagyimir Putyin orosz elnök jobbkeze szervezte meg a Jevgenyij Prigozsin elleni merényletet – jelentette a Wall Street Journal.
Az amerikai lap nyugati és volt Kreml-hírszerzési tisztviselőkre hivatkozva azt állította, hogy Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács titkára, az orosz elnök legrégebbi szövetségese áll Prigozsin magángépének lezuhanása mögött.
A lap úgy értesült, hogy egy biztonsági ellenőrzés során egy kis bombát helyeztek el a gép egyik szárnya alatt.
Amint arról az Index is beszámolt, Moszkva közelében lelőtték Jevgenyij Prigozsin magángépét augusztus 23-án. A gépnek összesen tíz utasa volt, mindannyian meghaltak.
A Roszaviacija MNT-Aero légitársaságra hivatkozó közleménye szerint a gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, köztük Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij „Wagner” Utkin is, aki Prigozsin jobbkezeként híresült el.

Drága Istenünk! Kérünk, szabadíts ki minket, Ukrajnát és az egész világot a háború poklából, mert Benned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

Karácsony előtt három napos békeimát tartunk, azok imái külön fent vannak a honlapunkon...

You have no rights to post comments