Súlyos csapás érte a magyarokkal feltöltött kárpátaljai dandárt + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. november 06. hétfő

Jelentős veszteségeket szenvedett a kárpátaljai 128-as dandár egy orosz rakétacsapás következtében. A közlemény szerint a katonák állomáshelyére orosz rakéta csapódott be Zaporizzsja régióban, aminek következtében 28 katona halt meg, és legalább 60-an megsebesültek. A súlyos katonai veszteségek miatt hétfőtől háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján.

A katonák azért gyűltek össze, hogy a tüzérség napja alkalmából kitüntetéseket vegyenek át. A dandárban sok kárpátaljai magyar szolgál.
A november 6-tól kezdődő gyásznapokon a régió valamennyi intézményében félárbócra eresztik az állami lobogókat, minden reggel 9 órakor egyperces néma csenddel adóznak az elhunytak emlékének, a templomokban pedig istentiszteleteket tartanak, írja az MTI.
A dandárban sok magyar is szolgál, azt viszont nem tudni, hogy ebben az önkéntes zászlóaljban hány magyar lehet.
Munkács főterén virágokkal és mécsesekkel emlékeznek meg a dandár katonáiról.

Béke fejedelme, szentséges Istenünk! Úr Jézus szent szíve, békéért esdeklünk! Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét nemzetünknek, békét a világnak! Ne legyen több gyilkosság és halál! Kérünk szabadíts ki minket a háború poklából, a megszálló hatalmak alól és hozd el a bűnbánat és megújulás, béke és újjáépítés idejét az egész világra! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments