Barbár kor - boszorkányságért végeztek ki egy szaúdi férfit

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. június 20. szerda

Mágiahasználat és boszorkányság miatt fejeztek le egy férfit Szaúd-Arábia Najran tartományában – közölte kedden a szaúdi állami hírügynökség. Muree bin Ali bin Issa al-Asirinál varázslással foglalkozó könyveket és talizmánokat találtak, ezen felül a bíróság kétrendbeli házasságtörésben is bűnösnek találta.

A közel-keleti országban nem ez volt az első eset, amikor valakit boszorkányságért ítéltek halálra, tavaly legalább két halálos ítéletet hajtottak végre hasonló okból. A boszorkányság hivatalosan nem számít főbenjáró bűnnek az arab államban, de a BBC szakértője szerint az ország konzervatív vallási vezetői a lehető legkeményebben lépnek fel azokkal szemben, akiket mágiahasználattal vádolnak.

2010-ben egy libanoni műsorvezetőt ítéltek halálra, aki egy népszerű jövendőmondó műsort vezetett, de a kormány és emberi jogi szervezetek nyomására a Legfelsőbb Bíróság végül felmentette a férfit. Emberi jogi szervezetek régóta tiltakoznak a szaúdi bíróságok gyakorlata ellen, amiért boszorkányságért halálos ítéleteket szabnak ki.

(index)

You have no rights to post comments