A vásárlók tiltakozása miatt bezuhant az áruházlánc

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. június 01. csütörtök

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Target LMBTQ tematikájú termékeket dobott piacra gyerekeknek, ez komoly feszültséget és tiltakozást váltott ki az országban. A Target veszteségei már most megközelíti a 13 milliárd dollárt.

A botrányt az váltotta ki az Egyesült Államokban, hogy a Target megjelentette LMBTQ, Pride tematikájú termékcsaládját, amely gyermekruhákat és transzneműeknek készült fürdőruhákat tartalmazott, ezek szabása a nemi hovatartozás elrejtését tette lehetővé – írja a New York Post. A Target dolgozóit ért fenyegetések, valamint vásárlói kifogások miatt eltávolítja, illetve hátrébb helyezi üzleteiben az LMBTQ-tematikájú árucikkeit. Az ügy azonban nem zárult le a termékek háttérbe helyezésével, a Target részvényei ugyanis az elmúlt két hétben 12,7 milliárd dollárt veszítettek értékükből. Ezzel közel a három évvel ezelőtti mélypontra jutott a vállalat részvényeinek értéke.
A botrány közepette a lánc részvényei 0,3 százalékos mínuszban, 133,42 dolláron álltak a szerdai korai kereskedésben, ezzel zsinórban nyolc alkalommal csökkent a részvények érteke. Összesen 17 százalékos csökkenésről beszélhetünk, a két héttel korábbi, május 18-i értékhez képest, amikor is a részvényekkel 160,96 dolláros áron kereskedtek.
A vásárlók egy része azzal vádolja a Targetet, hogy a termékekkel befolyásolni akarja a gyermekeket.
Az alt-right rapper, Forgiato Blow még egy, az áruházláncot bíráló számot is megjelentetett, Boycott Target címmel. A rapper azt énekli, hogy túl messzire ment az áruházlánc.
Az üzletlánc Pride termékcsaládja nagy vihart kavart a klasszikusan konzervatívnak tartott déli államokban, tüntetők törték be a boltok kirakatait, még a vállalat dolgozói is felléptek a vállalat termékei ellen.
(index.hu)

You have no rights to post comments