Iszlám becsületgyilkosságok

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. május 30. szerda

A Pakisztáni Kohistan falu törzsi tanácsa halálra ítélt négy férfit és két nőt, miután egy mobiltelefonnal készített felvételből kiderült, hogy azok egymással is táncoltak egy esküvőn. A helyi hagyományok szerint a nőknek és férfiaknak tilos egymással táncolniuk, ezért a törzsi tanács szerint a hat ember megsértette a családja becsületét és paráználkodás miatt halálra ítélték őket.

A helyi rendőrség csapatot küldött a halálra ítéltek megmentésére, valamint letartóztattak egy papot és annak kísérőit, akik viszont tagadták, hogy közük lenne a halálos ítélethez. A kerületi rendőrkapitány szerint a négy férfi elmenekült a büntetés elől és mivel először őket végezték volna ki, és egyelőre a nők sincsenek veszélyben. Abdul Majeed Afridi hozzátette: a felvételen szerinte nem látszik, hogy a nők és férfiak tényleg egymással táncoltak volna.

A Telegraph cikkében megjegyzi: Pakisztánban még mindig komoly probléma a muszlim szokások szerinti becsületgyilkosság, az Amnesty International múlt héten kiadott emberi jogi jelentése szerint az elmúlt évben 705 ilyen jellegű gyilkosságot követtek el az országban.

(index)

You have no rights to post comments