Háborús hírek + ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. április 08. szombat

Tömeges kitelepítés, deportált gyerekek, terrorbombázás, Oroszország pedig mindent tagad - hírek + ima:

- A Zaporizzsja régióban található Melitopol városában az orosz megszállók a helyi lakosságnak szórólapokat osztogatnak, amelyben az Oroszországba való kitelepítésükről írnak.

- Zaporizzsjai és Herszon régiók ideiglenesen megszállt területein az oroszok fokozták az előkészületeket a helyi lakosság evakuálására. A lakosokat a Krími Autonóm Köztársaság ideiglenesen megszállt területeire tervezik átszállítani az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara szerint – írja a Ukrajinszka Pravda.

- Ukrajna elindított egy alkalmazást, amely segít megtalálni a háborúban eltűnt gyerekeket és újra összekötni a konfliktusban elszakadt családokat - közölte az ország rendőrsége. Az ukrán hatóságok szerint a tavaly februári invázió óta becslések szerint 19 544 ukrán gyermeket deportáltak Oroszországba. Oroszország tagadja, hogy elrabolták volna a gyerekeket, azt állítja, hogy a biztonságuk érdekében vitték el őket - írta meg a The Guardian. A Reunite Ukraine mobilalkalmazás ingyenesen letölthető és könnyen kezelhető - mondta az ukrán nemzeti rendőrség helyettes vezetője, Olekszandr Fatszevics. A rendőrség ellenőrzi és megerősíti a személyes profilokat, és közvetítőként működik, hogy lehetővé tegye a kommunikációt az alkalmazáson keresztül - tette hozzá.

- Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 28 igen szavazattal, két nem ellenében és tizenhét tartózkodás mellett szavazta meg az Ukrajnával foglalkozó független nemzetközi vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbítását. Mint a Sky News kiemelte, Kína adta le az egyik nem szavazatot. Múlt hónapban közzétett jelentésében a bizottság megállapította, hogy a kínzások és az ukrán energetikai infrastruktúra elleni támadások emberiség elleni bűncselekménynek minősülhetnek.
Oroszország nem volt hajlandó felszólalni az Emberi Jogi Tanács előtt, és tagadja, hogy atrocitásokat követett volna el vagy civileket vett volna célba.

- Az orosz megszállók taktikát változtattak az Ukrajna elleni háborújukban. A megszállók robbanógránátokat kötnek a drónokhoz, hogy azokat zsúfolt helyeken dobják le – közölte Natalija Humenyuk. Emberek tömegeiről beszélünk, ahol humanitárius segélyeket osztogatnak. Ez a terrorizmus klasszikus jele, mert nincs más célja, csak a pusztítás. Ezért arra kérjük az embereket, hogy ne gyűljenek össze nyílt tereken – fogalmazott Humenyuk az Unian ukrán hírügynökség beszámolója szerint.

Mennyei Atyánk! Jézus Krisztus kereszthalálának érdemeire nézve kérünk Téged, szabadítsd meg az embereket a háború szörnyűségeitől és add hozd el az áldott békét feltámadásod örömhírével együtt! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments