Orosz kislány levele... - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 31. péntek

Egy 13 éves orosz kislány, Mása levelet írt az édesapjának, akit amiatt ítéltek el, hogy megsértette az orosz hadsereget: "Apa, te vagy a hősöm. Nagyon szeretlek, ártatlan vagy, és én mindig melletted leszek." Az AFP hírügynökséggel az édesapa ügyvédje közölte, hogy a kiskorút nevelőszülőkhöz helyezték, és megtiltották neki, hogy kapcsolatba lépjen az édesapjával.

A kislány édesapja az az Alekszej Moszkaljov, akit két év börtönre ítéltek nemrég – méghozzá a kislány egyik rajza miatt. A Die Welt szerint az eset megrázta az orosz közvéleményt, és petíció is indult azért, hogy a kislányt adják vissza az édesapjának.
(index.hu)

- „Az atomháború nem is olyan rossz” – így készíti fel az állami propaganda az embereket a legrosszabbra - Dmitrij Muratov Nobel-békedíjas újságíró úgy véli, az orosz tévécsatornákon úgy reklámozzák a nukleáris háborút és a nukleáris fegyvereket, mintha állateledelt hirdetnének.
Két generáció élt a nukleáris háború veszélye nélkül, de ennek az időszaknak vége. Vajon Putyin megnyomja-e a nukleáris gombot, vagy sem? Ki tudja? Ezt senki sem tudja. Nincs egyetlen ember sem, aki biztosan meg tudná mondani – mondta az újságíró, akinek lapját, a Novaja Gazetát bezáratták az orosz hatóságok.
Látjuk, hogy az állami propaganda hogyan készíti fel az embereket arra, hogy az atomháború nem rossz. Az itteni tévécsatornákon úgy reklámozzák a nukleáris háborút és a nukleáris fegyvereket, mintha állateledelt hirdetnének – folytatta a BBC-nek adott interjújában Muratov.
Muratov szerint a propaganda olyan, mint a radioaktív sugárzás, mindenkit megfertőz.

Drága Istenünk, kérünk hozd el az igazság, a tisztánlátás és a bűnbánat kegyelmét, hogy az emberek meglássák, milyen szörnyű bűnöket követnek el a háborúban, és ellen tudjanak állni a gonoszság nyomásának életükben. Kérünk add, hogy minden háború megszűnjön, a megszállók visszavonuljanak, az antikrisztusi vezetők elbukjanak és elkezdődhessen a megbékélés és újjáépülés ideje hazánkban, Ukrajnában és az egész világon! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments