Őrült világ - iskolai lövöldözések

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 29. szerda

Legalább három gyermek meghalt a Tennessee állambeli Nashville-ben egy keresztény magán általános iskolában történt lövöldözésben. A fegyveres támadót lelőtte a rendőrség. Idén ez a 12. ilyen eset az USA-ban...

Az Independent szerint a lövöldözés helyi idő szerint hétfő reggel történt, az incidensnek több sérültje is van. A sérült gyermekek a kórházban haltak bele sérüléseikbe. A nashville-i rendőrség közlése szerint az elfogott lövöldöző már nincs életben.
A nashville-i Covenant School, ahol az incidens történt, egy keresztény magániskola, az iskola honlapja szerint az intézménynek körülbelül 200 diákja van.
A Tennessee állambeli képviselőház demokrata frakciója közleményben közölte, hogy tagjai imádkoznak a lövöldözésben érintett gyerekekért és családokért.
Freddie O'Connell, Nashville polgármesterjelöltje azt mondta, hogy Nashville most „csatlakozott azokhoz a közösségekhez, amelyek iskolai lövöldözést éltek át”.
Az Education Week által összeállított adatok szerint ebben az évben eddig 12 olyan iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amely halálos áldozatokat vagy sérülteket követelt.
Az MTI tudósítása szerint a lövöldöző egy fiatal nő volt, a helyi rendőrség vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy a három gyermek mellett három felnőtt is életét vesztette a történtekben.
(index.hu)

You have no rights to post comments