Háború és béke - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 25. szombat

Botokkal vert gyerekek, szétrombolt falvak, beteg hadifoglyok, és Ferenc pápa kérése - hírek + ima:

Botokkal verték és árvaházzal fenyegették az Oroszországba hurcolt ukrán gyerekeket
Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója azt írta a Twitteren, hogy az erőszakkal Oroszországba hurcolt ukrán gyerekek közül többen hazatérhettek.
A deportált kiskorúak közül Podoljak tájékoztatása szerint sokan azt mondták, hogy elzárással és árvaházzal fenyegették, valamint botokkal verték őket. A gyerekeket teljesen elszigetelt helyre vitték, mert azt kiáltozták: „Dicsőség Ukrajnának!”
Az elnöki tanácsadó szerint az orosz katonák azt mondták a gyerekeknek, hogy elhagyták őket a szüleik, és most már „Oroszország gyermekei”.

Herszon régióban több mint 50 falut szinte teljesen leromboltak a megszállók, és egyes helyeken a falvak épületeinek több mint 90%-át lerombolták.

 Ukrajna sebesült foglyokat adott át Oroszországnak
„A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának részvételével Ukrajna egyoldalúan átadta a súlyosan sebesült és súlyosan beteg hadifoglyokat az orosz félnek” – közölte Kijev.
Megjegyzik, hogy nem a hadifoglyok cseréjéről van szó, hanem repatriálásról: a súlyosan sebesült foglyok feltételek nélküli hazaszállításáról, ahogyan azt a nemzetközi humanitárius jog előírja.
„Ugyanakkor az agresszor állam, szisztematikusan figyelmen kívül hagyva a nemzetközi normákat, továbbra is túszként tartja fogva ukrán állampolgárok ezreit, köztük súlyos betegeket és sebesülteket, civileket, gyermekeket és nőket, időseket” – idézte az ukrán félt az Unian hírügynökség.

Ferenc pápa kérése: "Szombaton lesz Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe, és most visszagondolunk a tavalyi március 25-re, amikor a világ összes püspökével együtt az Egyházat és az emberiséget, különösen Oroszországot és Ukrajnát, Mária Szeplőtelen Szívének szenteltük. Ne fáradjunk bele, hogy a béke ügyét a Béke Királynőjére bízzuk! Ezért arra szeretnék kérni minden hívőt és közösséget, különösen az imacsoportokat, hogy minden március 25-én újítsák meg a Szűzanyának való odaszentelést, hogy ő, aki anya, mindannyiunkat megőrizzen egységben és békében."

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy állítsd le a gyűlölet, harag és háborúság ördögi körét és add meg a békét Ukrajnának és az egész világnak, mert Tebenned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments