Egy háború hétköznapjai - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. március 31. csütörtök


Atomfegyvert szállító repülőgép, kazettás bombák, hová menekült el 4 millió ember, és egy szíriai zsoltossal való interjú - cikkek + ima:

- Atomfegyvert szállító orosz támadógépek léphettek be a svéd légtérbe március elején
A svéd TV4 híradója szerint március 2-án nukleáris fegyverekkel felszerelt orosz repülőgépek léptek be Svédország légterébe. A svéd TV4 híradójának egy forrás azt mondta, a lépés szándékos megfélemlítés volt, a támadógépeket nukleáris fegyverekkel látták el, "amit az orosz pilóták egyértelműen megmutattak". (Négy gép volt, ebből 2 támadógép volt, a másik kettő kísérő vadászgép.)
Az ukrajnai konfliktus miatt a svéd légierő állítólag fokozott készültségben volt, és már korán láthatták, hogy a pilóták a balti-tengeri svéd sziget, Gotland fölé repülnek.
"Tudatosnak értékeljük" – mondta Carl-Johan Edstrom, a légierő főnöke. Elemeztük az esetet, és egyértelműen nem zárhatom ki a helytelen navigációt, de minden arra utal, hogy szándékosan megsértették Svédország határait" – mondta.
A svéd terület megsértése körülbelül egy percig tartott, tette hozzá a jelentés.
Svédország – amely semleges, és nem NATO-tag – két JAS 39 Gripen típusú vadászgépet riasztott, és ezek állítólag képeket készítettek az orosz repülőgépről, és megerősítették, hogy nukleáris fegyverekkel vannak felszerelve. (Sky News)

- Az ENSZ szerint hiteles információk vannak a kazettás bombák használatáról
Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főképviselője szerda délután azt mondta, hiteles információk vannak arra vonatkozóan, hogy Oroszország legalább 24-szer használt kazettás bombát Ukrajnában. Hozzátette, a vádakat kivizsgálják, csakúgy, mint azt, hogy mariupoli ukránokat erőszakkal Oroszországba evakuáltak. Megerősítette, hogy 77 esetben egészségügyi létesítményeket támadtak Ukrajnában. (Sky News)

- Hova menekült 4 millió ember Ukrajnából?
Az ENSZ menekültügyi szervezetének legfrissebb adatai szerint a háború február 24-i kezdete óta 4 millió 19 ezer ember menekült el Ukrajnából, és több mint hatmillió ember kényszerült elhagyni a lakhelyét Ukrajnán belül, ami azt jelenti, hogy összesen a lakosság legalább egynegyede hagyta el otthonát a háború miatt.
Ez a legnagyobb menekültválság Európában a második világháború óta.
Itt vannak az adatok, hogy melyik ország hány menekültet fogadott be a március 29-én:
Lengyelország 2.336.799
Románia 608.936
Moldova 387.151
Magyarország 364.804
Oroszország 350.632
Szlovákia 281.172
Belarusz 10.902
(BBC)

- Egy Ukrajnába készülő szíriai zsoldos szerint Oroszország mészárlást hajt végre, de ő a zsoldból eteti a családját
Szíriai harcosoknak havi 5000 fontot (kb. 2,1 millió forintot) ajánlanak, hogy a fronton harcoljanak Oroszországért az Ukrajna elleni háborúban – írja saját infókra hivatkozva a BBC.
Egy szíriai katona, aki önként jelentkezett harcolni, azt mondta, szerinte Oroszország mészárlást hajt végre Ukrajnában, de ezzel egyúttal segít a szegény szíriaiakon is, akiknek nincs pénzük élelemre.
Azt mondta, a felkínált pénz miatt jelentkezett önkéntesnek. A családja nem akarja, hogy menjen, de azt mondták neki, hogy 37 ezer fontot (kb. 16 millió forintot) kap a családja, ha esetleg megölik a háborúban. Legalább 200 emberről tud, aki önként jelentkezett. Az ukrán kormány és egy szíriai szervezet szerint 14 toborzóközpontot hoztak létre Szíriában az oroszok.
(telex.hu)

Mennyei Atyánk! Kérünk téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy állítsd le a gyilkosokat és gonosztevőket, a hatalmukkal visszaélőket és az ukrajnai háború minden borzalmát! Óvd meg az ártatlanokat és kiszolgáltatottakat, segíts, hogy a menekültek visszatérhessenek hazájukba és eljöjjön az áldott béke Ukrajnába és Oroszországba, Európába és az egész világra! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments